Trenuri oprite în câmp, călători controlaţi. CFR anunţă o avalanşă de controale pe toate rutele pe care operează

controale cfr

CFR Calatori a anuntat ca va inteti controalele pe toate rutele.

Nu este exclus ca in perioada imediat urmatoare trenurile care circula pe relatia Caransebes-Resita si retur sa fie oprite iar calatorii sa fie verificati in camp, de jandarmi si politisti. Actiuni de control de amploare au avut deja loc in toata tara.

CFR reaminteste ca, in conformitate cu reglementarile în vigoare, pasagerii care urca din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete au obligatia de a se prezenta, imediat dupa urcarea în tren, la personalul feroviar pentru a-si cumpara bilete la acelasi tarif ca la casa de bilete. ”Recomandam celor care calatoresc frecvent cu trenul, ABONAMENTUL: solutia cea mai avantajoasa, cu reduceri tarifare importante.

În plus, pasagerii îsi pot cumpara, la unele trenuri, bilete si abonamente valabile pentru rangul de tren InterRegio, la tarife mai mici, aferente rangului de tren Regio. Actiunile de control vor continua în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii retele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic. Acestea fac parte din demersul nostru de a aduce SCHIMBARI în activitate si de a oferi pasagerilor un transport în conditii decente, demers care are nevoie de participarea tuturor, cu atat mai mult cu cat fiecare dintre noi, platitori de taxe participam la subventionarea transportului cu trenul. Un efort comun va conduce la realizarea unor calatorii civilizate”, a declarat Iosif Szentes, Director General CFR Calatori. Actiunile se desfasoara cu sprijinul politiei si jandarmeriei.

Pentru un calator care refuza achitarea biletului de taxare în tren, se întocmeste un proces verbal de contravenţie (PVC) conform HG 203/1994, a carui valoare se compune din:

– amenda contravenţionala, care este cuprinsa între 250-400 lei;

– tariful de transport (bilet taxare în tren) pentru distanta aferenta;

– tarif suplimentar în valoare de 300 lei;

– speze poştale si tarif de identificare în valoare de 30,8 lei.

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Trenuri oprite în câmp, călători controlaţi. CFR anunţă o avalanşă de controale pe toate rutele pe care operează

  1. CASSA LOCCO”…… TARANI FUGEAU PE TEREN, CONTROLORUL DIN TREN AVEA FATA DE REN…..STATUIA LUI BASESCU VEGHEAZA IN CONTINUARE TARANII AU ACUM MILIARDE DE TRACTOARE….ORICE ROMAN ARE 3000 LEI PE CARDURI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *