Trei zile de sărbătoare la Timişoara

Ziua Timişoarei, 3 August, a devenit sărbătoarea oraşului de pe Bega printr-o hotărâre de consiliu local din 1999. Prin această decizie este marcat momentul intrării trupelor țării noastre în Timişoara, la 3 august 1919, şi instaurarea administraţiei româneşti.

Manifestările debutează astăzi, la ora 9, în Piaţa Petru Maior, cu o depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor române care au intrat în orașuș de pe Bega.

De la ora 10, în Piaţa Unirii, va avea loc o ceremonie publică organizată cu sprijinul Garnizoanei Timișoara, prin care se vor marca 97 de ani de la unirea Banatului cu România şi, totodată, de la instaurarea administraţiei româneşti.

La ora 13 va avea loc întrunirea în şedinţă festivă a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, în cadrul căreia vor fi decernate cinci titluri de cetățean de onoare, pentru Viorica Bălan, Marcel Botscheller, Aurel Ardeleanu, Decebal Anastasescu și Ioan Olimpiu Marconi.

În prealabil, de la ora 12, aleșii locali vor avea și o întrunire lucrativă, pentru a vota 14 proiecte de hotărâre. De la ora 20, în Piaţa Victoriei, vor avea loc concerte cu Nicoleta Nucă, Liviu Teodorescu, Guess Who şi Alexandra Stan, după care, la ora 23, va putea fi admirat un foc de artificii.

Festivitățile vor continua mâine, când se va desfășura, în Piața Victoriei, începând cu ora 19, Festivalul Blues pentru Timişoara.

De asemenea, pe tot parcursul zilei de vineri, 5 august, sunt programate manifestări sportive dedicate zilei oraşului: Cupa oraşelor înfrăţite, un turneu de mini-fotbal cu echipe de amatori și Cupa Oraşului Timişoara, un turneu internaţional de streetball 3×3.

De la ora 20, în Parcul Rozelor, va avea loc un spectacol cu orchestra „Timișoara Big Band” și Ansamblul „Timișul”. Seara se va încheia cu cea de-a cincea ediție a crosului nocturn al orașului, care va începe la ora 22, din fața clădirii Primăriei Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.