Trei proiecte de modernizare într-o comună timișeană

Procesul de modernizare a infrastructurii rutiere va continua în comuna Chevereșu Mare cu asfaltarea a 7,6 kilometri de străzi în localitatea de reședință.

Finanțarea în valoare de aproape 5,6 milioane de lei provine din fondurile distribuite în plan teritorial de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Faza în care se află investiția este cea de adjudecare a licitației pentru execuție.

Cu aceasta, practic, localitatea Chevereșu Mare își va rezolva aproape complet carosabilul stradal.

Primăria a finalizat intabularea străzilor din satele aparținătoare Vucova și Dragșina, lucrare cadastrală necesară pentru accesarea de fonduri europene, și va depune o solicitare de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR), în momentul deschiderii apelului de proiecte.

Al treilea proiect, cel privind introducerea canalizării, a fost depus la Ministerul Dezvoltării, în vederea obținerii de fonduri prin PNDL III.

De menționat că prin această investiție se vor realiza rețele de canalizare, inclusiv branșamentele la gospodării, în toate cele trei localități componente ale comunei, acestea urmând să utilizeze pentru epurarea apelor uzate stația orașului Buziaș.

0 Comments

No Comment.