Trei pitoni au fost abandonați într-un țarc pentru tomberoane, în fața blocului

Trei pitoni au fost abandonați într-un țarc pentru tomberoane, în fața blocului

Trei pitoni au fost abandonați într-un țarc pentru deșeuri din Oradea. La fața locului au intervenit Garda de Mediu, polițiști și reprezentanți ai Agenției pentru protecția Mediului. Șerpii au fost preluați la Grădina Zoologică Oradea.

Potrivit Gărzii de Mediu Bihor, este vorba de șerpi constrictori neveninoși, pitoni.

„Ca urmare a unei sesizări, comisarii Gărzii de Mediu Bihor, s-au deplasat în Oradea, Cartierul Rogerius, în zona unui ţarc de deşeuri, împreună cu reprezentanţii ai Poliţiei Locale Oradea, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, a Grădinii Zoologice Oradea şi lucrători din cadrul IPJ Bihor – Serviciul pentru Protecţia Animalelor, unde au identificat 3 exemplare de şerpi constrictori neveninoşi abandonaţi printre deşeuri”, au arătat reprezentanții Gărzii de Mediu Bihor pe Facebook.

Conform acestora, șerpii au fost luați în custodia Grădinii Zoologice Oradea, până la finalizarea inspecţiei şi a cercetărilor.

CITEȘTE ȘI: Peste 1.300 de copii au fost abuzați sexual, anul trecut, în România

Polițiștii au identificat persoana care a abandonat cei 3 şerpi. E un tânăr de 22 ani, care susţinea că a aruncat reptilele crezând că au murit. În realitate, doi dintre şerpi erau vii şi se mişcau, iar el le lăsase şi mâncare atunci când i-a abandonat. Cercetările sunt în desfășurare.

„Reptilele au fost abandonate în cutii de plastic. Unul era într-adevăr mort, dar ceilalţi trăiesc. Noi vom face verificări ca să aflăm de unde au fost cumpăraţi de persoana care i-a abandonat”, a explicat, pentru Bihoreanul, şeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *