Trei oferte pentru Podul Solventul

Proiectul podului și drumului de la Solventul merge înainte. Primăria Timișoiara se află în faza de evaluare a ofertelor depuse pentru licitația pentru studiul de fezabilitate (SF) + proiectul tehnic (PT).

CITEȘTE ȘI: Timișul, interesat de o relație cu Cuba

„Avem trei oferte, iar în următoarele săptămâni va fi desemnat câștigătorul, acesta având 180 de zile pentru elaborare. La această licitație am vrut să facem din calitate elementul cel mai important, din acest motiv strategia de achiziție a fost în așa fel făcută încât 60 la sută din evaluare este bazată pe oferta tehnică. În același timp am avut nenumerate discuții și întâlniri cu investitorul și cu Agenția de Mediu pentru a găsi soluții pentru un aviz de mediu care să pună bazele decontaminării acestui sit industrial. Platforma Solventul a schimbat mai mulți proprietari în ultimele decade. În 2008 a fost emis un aviz de mediu și un acord de dezafectare care nu a fost dus la îndeplinire. Cei ce au fost angajați să decontamizeze situl s-au mulțumit să distrugă clădirile și să fure fierul vechi. Investitorul nou trebuie să înceapă cât mai repede investigațiile în detaliu pentru a stabili toate sarcinile de mediu finale și suntem în discuții pentru a clarifica toți pașii necesari”, a declarat pe această temă viceprimarul Ruben Lațcău.

„Am început să sistematizăm și să prioritizăm marile proiecte de infrastructură și sper ca la anul să avem acest pod în execuție. Cu o planificare atentă și gândită o să evităm situații triste precum cele de la Drumul Boilor sau Alexandrescu. Problema poluări și a traficului nu o vom rezolva prin lărgiri sau <<fluidizări>>, indiferent câte facem și în câți ani. E nevoie de centură și e nevoie ca inelele de trafic să fie deschise. Periurbanul din jurul Timișoarei are nevoie de inelul 4 pentru a evita centrul și cartierele rezidențiale. Nimeni nu vrea să audă adevărul dureros despre dezvoltarea haotică ce a avut loc în jurul Timișoarei, toate problemele pe care aceasta le creează, dar aceste lucruri trebuie enunțate răspicat. Atât timișorenii ce stau în Timișoara, cât și cei ce și-au luat casă lângă oraș suferă din cauza infrastructurii haotice. Fără infrastructură mare, fără transport în comun, nu există o speranță prea mare. Ne-am asumat să facem aceste proiecte mari nu pentru că sunt ușoare, ci tocmai pentru că sunt necesare”, este de părere Ruben Lațcău, cel care coordonează Direcția Generală Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități, Serviciul Unitatea de Implementare Proiecte de Infrastructură pentru Cultură, Biroul Instalații Construcții, Biroul Salubrizare, Serviciul Școli-Spitale și Serviciul Public Creșe din cadrul primăriei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns