Trei mii de timişeni au văzut asfalt şi reţea de apă în comuna lor. Când s-a întâmplat

jamu mare 4

Aproape 3.000 de timișeni trăiesc în cea mai sudică dintre comunele județului Timiş. Este vorba despre Jamu Mare. Unora dintre ei, cei mai mulți aflându-se la vârsta senectuții, ultimul deceniu le-a adus câteva premiere.

Astfel, le-a fost dat să vadă, pentru prima oară în viața lor și a satelor în care trăiesc, asfaltul. Apoi au apărut câteva cișmele stradale prin intersecțiile importante și mai de dată recentă sistemul de apă și-a dus căminile de branșament până în fața caselor.

Toate cele cinci localități componente ale comunei – Jamu Mare, Gherman, Lățunaș, Ferendia și Clopodia – sunt acoperite acum de rețele centralizate de apă. Doar colonia de pe Valea Ungurilor din Ferendia, unde mai locuiesc în prezent șase familii, nu are încă apă. Pentru aceste gospodării există însă o veste bună: rețeaua din sat va fi prelungită și acolo.

În privința managementului alimentărilor cu apă, primăria se află în discuții pentru predarea acestuia operatorului regional de apă și canal Aquatim. S-a decis aceasta în consiliul local pentru că demersurile făcute de autorități pentru găsirea unor finanțări pentru înființarea rețelelor de canalizare au fost încheiate fără rezultatul dorit.

E de menționat că primăria a avut, în acest sens, și un proiect depus pe măsura 3.2.2… eligibil, dar fără finanțare. Așa că, dacă Aquatim și primăria își vor strânge mâinile pentru a colabora, atunci sarcina introducerii canalizării va reveni în anii viitori operatorului regional.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Trei mii de timişeni au văzut asfalt şi reţea de apă în comuna lor. Când s-a întâmplat

  1. Ganditiva ce a fost candva romania a treia tara de bogata din europa care cu ajutorul lui ceaușescu care a scos tara din datori………dar venind lovitura de stat zis revolutia…..niau vandut tot si nio bagat in datori pana in gat….asai cine lucra cu mierea nu își sughe degetele ci baga toata mana…..Dar sa nu uite că tot aicia lasa nici nu mănâncă cu două linguri tot aicia lasa …dar când vor răspunde în fața lui dumnezeu atunci nu mai vor fi la putere ca nu vor avia nici mângâiere acoloi dreptatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *