Trei echipe de elevi timișeni, în finala competiției de la NASA

zero robotics

Finala competiției internaționale “Zero Robotics High School Tournament” va avea loc în SUA, la Boston, în Sydney (Australia) și în Spania, pe parcursul lunii ianuarie a anului viitor.

Zero Robotics este un concurs de programare pentru elevii de liceu, organizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) în colaborare cu NASA.

CITEȘTE ȘI: Ea este iubita Ancăi Pop, artista înecată în Dunăre! Cât de îndrăgostite erau Anca şi Fraga

Acest concurs constă în programarea unor sateliți (numiți SPHERES) cu scopul de a completa o sarcină anuală.

Codul la care elevii au lucrat va rula pe ISS (Stația Spațială Internațională). Trei echipe formate din elevi timișoreni s-au calificat în finala ”Zero Robotics”.

Aceștia fac parte din următoarele licee: Colegiul Național Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara (echipă mixtă cu Colegiul Național “C. D. Loga” și Liceul Teoretic “J. L. Calderon”), Liceul Teoretic “Grigore Moisil” și echipă mixtă – Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Și Colegiul Național Bănățean.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii au îndeplinit visul unui copil

Echipele din Timișoara care participă în finală se numesc: ”heRObotics”, ”Cassiopeia” și ”SigmaSevenSR”.

Competiția se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia și presupune programarea unor roboţi sub forma unor sfere care, în meciurile contra sferelor programate de echipele adverse, să reuşească să acumuleze un scor mai mare, făcând poze oponentului, adunând puncte bonus, de energie, toate acestea în anumite condiţii de lumină, întuneric, combustibil și altele.

Dacă până în prezent meciurile roboţilor erau derulate virtual, pe platforma online a celor de la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT), în finală, acestea vor fi simulate în realitate, pe Staţia Spaţială Internaţională, fiind transmise live, pe Pământ.

Roboții vor avea forma unor sfere, pe stația spațială ei se află deja în imponderabilitate, se deplasează într-un spațiu confecționat de cei de acolo, pe bază de jeturi de dioxid de carbon.

Echipele participante au făcut coduri care se reparcurg în fiecare secundă.

Au scris programul, codul respectiv, iar pe data de 25, cei de pe Stația Spațială Internațională vor aplica practic codul trimis de echipă pe drona ei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns