Trei echipe de elevi din Timiș s-au calificat la etapa națională a Maratonului pentru educație antreprenorială (foto)

Trei echipe de elevi din Timiș s-au calificat la etapa națională a Maratonului pentru educație antreprenorială

Trei echipe de elevi din Timiș s-au calificat la etapa națională a Maratonului pentru educație antreprenorială

Când spontaneitatea și creativitatea tinerilor sunt puse în valoare într-un cadru organizat, rezultatele reflectă, adesea, că noua generație știe să îmbrace într-o formă realistă expectanțele societății în construirea unui viitor care să complinească nevoile acesteia.

Un astfel de prilej a fost oferit de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), care, cu sprijinul Ministerului Educației, al inspectoratelor școlare, al autorităților administrative și al mediului de afaceri a conceput un concurs național adresat liceenilor, în scopul dezvoltării competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor.

Aflat la cea de-a doua ediție, Maratonul pentru educație antreprenorială – concursul dedicat care a debutat, anul acesta, cu faza județeană la Galați – a ajuns pe 4 aprilie și în Timișoara, sub coordonarea președintelui sucursalei CONAF Timiș, Claudia Loredana Chilibon, fiind îmbrățișat cu mult entuziasm de către elevi.

Șapte echipe de la patru licee din județul Timiș – Colegiul Național Bănățean (Timișoara), Liceul Tehnologic ”Azur” (Timișoara), Liceul Teoretic ”W. Shakespeare” (Timișoara) și Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj – și-au prezentat, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, proiectele unor potențiale idei de afaceri care, în opinia elevilor participanți, ar putea avea succes.

În sală, alături de participanți și colegi de-ai lor veniți să îi susțină, au fost prezenți oameni de afaceri, autorități locale și județene, profesori, dar și studenți și elevi de la alte școli neparticipante la competiție.

Au luat cuvântul Cristina Chiriac – președintele fondator CONAF, Marilen Pirtea – rectorul UVT, Cosmin Hogea – inspector școlar general adjunct al ISJ Timiș, și, în aplauzele furtunoase ale tinerilor prezenți în sală, Dominic Fritz – primarul Timișoarei.

Invitatul special a fost prezentatorul de televiziune Virgil Ianțu, născut în Timișoara, care a relatat secvențe legate de drumul interesant pe care l-a avut de parcurs de-a lungul carierei sale educaționale și profesionale.

Din juriu au făcut parte avocata Nicoleta Munteanu – vicepreședinte al CONAF, profesorul de antreprenoriat Marius Ghenea – vicepreședinte al CONAF, Daciana Sârbu – activă în mediul de afaceri, după retragerea din viața politică, Sorin Maxim – director general al ADR Vest, și Adina Alberts, medic și antreprenor.

La competiția județeană din Timiș, trei echipe au fost declarate câștigătoare.

Premiul I a fost obținut de echipa formată din: Mikla Giulia, Cornea Paul, Angheluș Cătălin, Aramescu Natalia și Terheş Maria, elevi ai Colegiului Național Bănățean din Timișoara. Proiectul lor, intitulat ”Jimbo_CAMP”, reprezintă un parc tematic construit la marginea oraşului Jimbolia, pe malul celor cinci bălți, în scop recreativ. Profesorul coordonator al echipei a fost Aida Mihaela Lupulescu.

O altă echipă tot de la CNB, din componența căreia au făcut parte elevii Popp Victor George, Cipleu Daria Ioana, Dăescu Vlad Alexandru, Nuna Raisa Maria, Szöke-Vuița Lara și Vasici Andrei, coordonată, de asemenea, de profesoara Aida Mihaela Lupulescu, s-a clasat pe locul al III-lea.

Proiectul lor – GYMXPLOSION SRL- oferă servicii de fitness, aerobic, o varietate de antrenamente de grup coordonate de instructori specializați, clase pentru copii, precum și o zonă ”wellness în Timișoara, conform standardelor europene.

Locul al II-lea a fost ocupat de proiectul ”Remobi”, prezentat de echipa de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”, formată din elevii Palyo-Muset Andrei, Hondor Amalia și Madescu Darian, coordonați de profesoara Lucia Boldea.

Proiectul lor, bazat pe conceptul de sustenabilitate, a vizat recondiționarea obiectelor de mobilier.

CITEȘTE ȘI: La ceas de seară, în Lucareţ bate toaca (video)

Cele trei echipe câștigătoare sunt așteptate în luna mai la București, acolo unde va avea loc etapa națională a Maratonului pentru educație antreprenorială.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *