Trei bărbați din vestul țării, condamnați după ce au ucis un cerb care se încâlcise într-un gard

cerb

Trei bărbați din vestul țării, condamnați după ce au ucis un cerb care se încâlcise într-un gard

Magistraţii Judecătoriei Haţeg au condamnat la câte şase luni de închisoare, cu suspendare, trei bărbaţi cu vârste de 30, 35 şi 55 de ani, acuzaţi de braconaj cinegetic, după ce au participat la uciderea unui cerb.

Potrivit aceleiaşi sentinţe, cei trei vor trebui să plătească, în solidar, 12.000 de euro, către Asociaţia de Vânătoare şi Pescuit Sportiv „Cinegetica Hunedoara”, care gestionează fondul de vânătoare din zonă, reprezentând despăgubiri civile, şi câte 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Soluţia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat luat pe sus de vânt, cu tot cu umbrelă, vrea să devină primul astronaut al Turciei. Video

În 5 aprilie 2019, cadavrul unui cerb căruia i-a fost tăiată beregata a fost observat, ascuns în mărăcini, pe marginea unui drum din satul Zeicani. La scurt timp, poliţiştii au depistat trei localnici cu privire la care au stabilit că au capturat şi ucis prin mijloace neautorizate cerbul carpatin mascul, de aproximativ 350 de kilograme, pe raza fondului cinegetic Zeicani. „Animalul şi-a prins unul din membre într-un gard, iar cei trei hunedoreni l-au decapitat, cu scopul de a-l tranşa”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre localnici, care se afla cu oile la păşunat, a auzit câinii lătrând foarte tare şi a crezut că aceştia i-au atacat caprele care păşunau în apropierea fermei sale din Zeicani. Şi-a trimis un apropiat să vadă ce se întâmplă, iar acesta a găsit cerbul, căzut la pământ şi înconjurat de mai mulţi câini care lătrau, iar unii îl muşcau.

Imediat, bărbatul şi-a sunat un prieten, căruia i-a cerut să îi aducă un cuţit, pentru a înjunghia animalul. La scurt timp, a venit şi ciobanul şi toţi trei au hotărât să tragă cerbul din câmp şi să-l ascundă în tufărişuri lângă sălcii şi să aştepte lăsarea întunericului pentru a-l eviscera. Înainte de a ascunde cerbul în tufişuri, localnicii şi-au făcut poze lângă animal.

„Suspecţii, fără să deţină o autorizaţie, au ucis exemplarul de cerb, astfel dobândind vânatul în mod ilegal. Au acoperit urmele, aspect ce este în măsură să întărească concluzia, că au săvârşit fapta de braconaj reţinută în sarcina lor”, se arată în dosar, conform zhd.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns