Tratative pentru ca Blue Air să nu renunțe la Timișoara

blue air 2

Compania aeriană ”Blue Air” a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că, începând din data de 17 februarie, va retrage cursele Timișoara-Cluj, respectiv, Timișoara-Iași și retur.

Compania aeriană, care mai are activă o rută cu plecare din Timișoara către Constanța, a anunțat: ”Din cauza fricțiunilor create de către Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara suntem nevoiți să vă informăm asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timișoara-Iași-Cluj.

Este păcat ca după o lungă colaborare să ajungem într-un asemenea punct, dar se pare că prezența companiilor românești pe piața din Romania deranjează din ce în ce mai tare.

Operarea zborurilor pe acestă rută se suspendă începând cu data de 17 februarie 2018.”

”Comunicatul companiei Blue Air a fost unul surprinzător pentru noi întrucât, chiar dacă au existat anumite neînțelegeri la nivel inter-departamental, nu a existat nici o comunicare directă prealabilă între factorii decizionali direct implicați în colaborarea dintre cele două societăți, și anume: directori comerciali, directori economici și directori generali.

Considerăm că, în esență, Aeroportul Timișoara trebuie să ofere în baza contractelor încheiate între părți servicii aeroportuare conform cerințelor și standardelor internaționale ICAO, iar compania aeriană trebuie să plătească pentru utilizarea infrastructurii aeroportuare și pentru prestarea serviciilor specifice.

Orice discrepanță apărută în colaborarea dintre cele două societăți, în planurile mai sus amintite, poate fi rezolvată pe cale amiabilă, dacă acest lucru se dorește.

Prin urmare, noi considerăm că, în zilele următoare, conducerile cele două societăți pot găsi soluții care să satisfacă interesul ambelor părți implicate și care, în afară de interesele comerciale legitime, să conducă la continuarea prestării de servicii de transport aerian de calitate oferite clientului nostru comun – pasagerul”, a specificat directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Daniel Idolu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Tratative pentru ca Blue Air să nu renunțe la Timișoara

  1. Ciudat, cum se retrag marile companii de transport aerian din Timisoara! Pai, atragerea cat mai multor companii ar trebui sa fie principalul criteriu de management al directorului. Sau vrea sa ramana doar cu Tarom ,sa platim 1000 euro biletul pana la Bucuresti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *