După zece ani de litigii, o comună timișeană își mărește teritoriul

După aproape zece ani de litigii, comuna Pădureni ajunge, în fine, să tragă foloase băneşti de pe urma măririi suprafeţei sale administrative.

CITEȘTE ȘI: Tratative pentru ca Blue Air să nu renunțe la Timișoara

Este vorba, mai exact, despre o întindere de 570 de hectare pentru care edilii Pădureniului s-au duelat în instanţă cu omologii lor din comuna Parţa. Ambele comune au luat fiinţă în 2004, când Pădureni s-a desprins de Jebel, iar Parţa a devenit independentă faţă de Şag.

Zece ani în instanţă, pentru 570 de hectare

„A fost o situaţie pe care am rezolvat-o abia după zece ani de la declanşarea demersurilor juridice. Fabrica de nutreţuri combinate Pădureni era, de pildă, pe teritoriul administrativ al comunei Parţa, până la sentinţa definitivă în favoarea noastră. Chiar şi gara Pădureni era trecută la Parţa!”, rememorează Dorin Ignuţa, primarul comunei Pădureni.

Încasările vor creşte cu peste 400.000 de lei

„Suntem în primul an în care vom încasa impozite de la cei care domiciliază în colonia înfiinţată de fostul IAS. Sunt peste 200 de cetăţeni care locuiesc acolo, iar teritoriul a aparţinut de Parţa până când am câştigat noi procesul.

De asemenea, anul trecut nu am putut încasa banii de la FNC Pădureni (unitate care a aparţinut pe vremuri Comtim-ului, acum fiind în proprietatea companiei Smithfield, care mai deţine în zonă şi o fermă de îngrăşare a porcilor – n. r.), pentru că ei s-au grăbit să-şi achite suma cuvenită pentru a beneficia de o înlesnire, aşa că banii au mers tot la Parţa.

Am putea să ne judecăm pentru acei bani, dar ne-am cam săturat de procese”, afirmă Ignuţa. În orice caz, bugetul comunei Pădureni va spori considerabil din acest an, de pe urma măririi teritoriului administrativ.

Dacă până acum încasările anuale ale comunei erau de circa 700.000 de lei, plusul de pe urma dobândirii celor 570 de hectare, din impozitele pe terenuri, imobile şi alte dări aferente va depăşi suma totală 400.000 de lei.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns