Tratamentul lui Donald Trump este, de azi, în teste la Institutul „Matei Balș”

coronavirus tratament

„Cocktail-ul” de anticorpi cu care a fost tratat Donald Trump, după infectarea cu COVID, poate fi folosit de azi și în România. Studiul clinic a început acum două luni, dar medicamentul nu a putut fi folosit la noi din cauza birocrației. Agenția Națională a Medicamentului a aprobat tratamentul marți.

Medicul Adrian Marinescu a declarat la matinalul Digi FM că Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din Europa care participă la studiul privind acest tratament.

Medicii de la „Matei Balș” vor întreba pacienții care se încadrează în studiu dacă sunt de acord să primească tratamentul.

„Noi, la Institutul Matei Balș, avem începând de ieri, exact cocktailul de anticorpi pe care l-a folosit și președintele american. Este la nivel de studiu. Și acolo era vorba despre un tratament experimental, nu este un medicament validat clinic. Vorbind de un studiu, este vorba despre persoane care se înrolează în acest studiu, voluntari. În momentul ăsta sunt 1200 de voluntari. Institutul Matei Balș este singurul spital din Europa care participă la acest studiu, cu cocktailul de anticorpi”, a precizat Adrian Marinescu.

Tratamentul revoluţionar tratează cauza bolii şi ar putea fi autorizat în curând de autoritățile americane. Potrivit medicului Adrian Marinescu, medicamentul poate fi folosit inclusiv în cazurile medii și severe de COVID.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Tratamentul lui Donald Trump este, de azi, în teste la Institutul „Matei Balș”

  1. Dupa ce a aparut cu o zi inainte ca se asteapta inca aprobarea pentru acest tratament (de DOUA LUNI !!!!!), acum l-au dat in sfirsit !
    Cite vieti s-ar fi salvat ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *