Tratament reluat pentru bolnavii de cancer la Spitalul Municipal din Timișoara

radioterapie

Spitalului Municipal Timișoara, prin clinica de specialitate, a reluat în această săptămâna acordarea tratamentului prin radioterapie pacienților cu cancer, după o pauză de câteva zile în care aparatura nu a putut fi pusă în funcțiune din cauza unor chestiuni birocratice.

CITEȘTE ȘI: Forţa de muncă asiatică dă peste cap calculele muncitorilor timişeni

”Acceleratorul nuclear a fost repornit în data de 23 septembrie, după ce am achitat o taxă de urgență, pentru a scurta așteptarea bolnavilor cu două zile. Pacienții care beneficiază de tratament au fost anunțați că se pot prezenta la clinică. Din punctul nostru de vedere, lucrurile nu au funcționat așa cum ar fi trebuit din vina celor din Comisia Națională pentru Controlul Activității Nucleare (CNCAN), care aveau timp din 6 iunie, când am depus dosarul pentru prelungire a autorizației de funcționare, să ne anunțe dacă acesta este complet. Documentul prin care ni se solicita revizuirea actelor este datat în 3 septembrie, dar ștampila poștei din București este din 10 septembrie, iar a celei din Timișoara, din 13 septembrie, în timp ce la instituția noastră a ajuns în 16 septembrie. Dacă documentele ar fi fost trimise prin e-mail sau fax, lucrurile ar fi stat altfel și pacienții nu ar fi întrerupt tratamentul”, a precizat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Săptămâna trecută, aproape o sută de bolnavi de cancer care erau tratați zilnic la Spitalului Municipal Timișoara au întrerupt ședințele de radioterapie, măsura fiind luată la cererea Comisiei Naționale pentru Controlul Activității Nucleare (CNCAN).

”Este vorba de cei programați pentru acceleratorul nuclear de la Clinica de Radioterapie. Sunt zilnic în jur de 80-100 de pacienți, dintre care 70 internați în spital. CNCAN a solicitat ca până la revizuirea a cinci acte depuse la dosarul de prelungire a autorizației de funcționare să oprim activitatea. Este o chestiune de câteva zile. Oprirea temporară a terapiei pentru o perioadă de două-trei zile nu influențează evoluția bolii”, a declarat, la momentul respectiv, Olimpia Oprea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns