Traseul drumului expres Arad – Oradea a fost avizat de Ministerul Transporturilor

ilie bolojan 2

Traseul viitorului drum expres Arad – Oradea, stabilit de Consiliile Judeţene Arad şi Bihor, a fost avizat de Ministerul Transporturilor.

Preşedinţii celor două Consilii Judeţene, Iustin Cionca şi Ilie Bolojan, au anunțat că proiectul a fost avizat în forma prezentată de autorităţile locale. Iar varianta acceptată are valoarea estimată de 1,38 miliarde euro.

CITEȘTE ȘI: Sesiuni de formare pentru mediatori culturali în colaborare cu Muzeul Luvru

“Ne dorim ca până în primăvara anului viitor studiul de fezabilitate să se finalizeze. Pentru asta, este important ca furnizorii de utilităţi să colaboreze cu noi. Ne dorim ca în primăvara anului 2023 să avem un contract cu un constructor care să poată începe lucrările.

Durata de execuţie va fi de 36 de luni, deci în anul 2026 am putea deja circula pe drumul expres Arad – Oradea”, a spus Iustin Cionca.

Ilie Bolojan a anunţat că de săptămâna viitoare echipele de topografi vor fi în teren şi vor începe lucrările. Iar peste două săptămâni îşi încep activitatea echipele care realizează studiile geologice.

Lungimea drumului va fi de 119 km, cu două benzi pe sens, cu 75 de pasaje supraterane şi poduri peste cursuri de apă şi intersecţii cu alte drumuri.

Şoseaua va trece prin localităţile arădene Arad, Şofronea, Zimandu Nou, Şimand, Socodor, Chişineu-Criş şi Zerind. Iar în Bihor va trece prin localităţile Avram Iancu, Ciumeghiu, Salonta, Mădăras, Cefa, Gepiu, Sânnicolau Român, Nojorid, Sântandrei şi Oradea.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *