Sesiuni de formare pentru mediatori culturali în colaborare cu Muzeul Luvru

luvru

Sesiuni de formare pentru mediatori culturali în colaborare cu Muzeul Luvru.

Artiști, mediatori culturali, educatori și profesori, reprezentanți ai mediului asociativ sunt invitați la două sesiuni de formare în tehnici de mediere culturală ludice. Tehnici care să apropie un public nou de colecții artistice importante ale orașului Timișoara.

Sesiunile de formare, conduse de Françoise Feger, din cadrul Serviciului Educație, Democratizare și Accesibilitate al Muzeului Luvru, sunt inițiate în cadrul Programului Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Sunt dezvoltate în parteneriat de Muzeul Luvru, Fundația Interart Triade și Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Sunt implicați partenerii locali Muzeul Național de Artă din Timișoara și Institutul Francez din România la Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Rata de infectare cu coronavirus se apropie de 9 la mie în Timișoara

Proiectul își propune să reunească un grup de mediatori care să rămână implicat și activ pe termen lung. Și care să pregătească o strategie și proiecte de mediere pentru anul 2023, dar și ulterior.

În această primă etapă se vor dezvolta, testa și îmbunătăți metode, tehnici și instrumente practice de dezvoltare a publicului în jurul unor colecții ale Muzeului de Artă și al Colecției muzeale de artă Jecza și al relaționării acestora cu spațiul urban.

Atelierele de formare se vor desfășura în limba franceză cu interpretare în limba română

Atelierele de formare se vor desfășura în limba franceză cu interpretare în limba română, începând cu „Atragerea de noi audiențe: de ce ? cum?” – 15 octombrie, în intervalul 9,30-12,30, online, pe platforma Teams.

În cadrul sesiunii, Françoise Feger va prezenta diverse dispozitive de mediere culturală dezvoltate de muzeu și testate cu publicul. Acestea pot servi de inspirație pentru crearea unor dispozitive de mediere culturală la Timișoara.

În 28-29 octombrie, vor fi luate în discuție „Metode de mediere ludice în serviciul practicilor culturale în spațiul urban” (față în față, la sediul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara). Sesiunea de formare co-animată de Françoise Feger va fi una aplicată, urmărind să creioneze proiecte de mediere care să fie dezvoltate pe termen lung. Și care să pună în dialog trei colecții muzeale cu spațiul urban.

Participarea este liberă și gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se face până la data de 10 octombrie prin completarea unui formular online. Acesta este disponibil pe pagina de Internet timisoara2021.ro. Proiectul este cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.  Este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *