Traseu turistic pentru toate vârstele, în Parcul Naţional Semenic. Are 3,5 km și se parcurge ușor

Traseu turistic pentru toate vârstele, în Parcul Naţional Semenic. Are 3,5 km și se parcurge ușor

Traseu turistic pentru toate vârstele, în Parcul Naţional Semenic. Are 3,5 km și se parcurge ușor

Turiştii, elevii şi studenţii au de acum posibilitatea parcurgerii unui nou traseu tematic în incinta Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului. Administrația parcului a finalizat recent amenajarea traseului a cărui lungime este de 3,5 km, acesta fiind situat pe Valea Bârzavei, între Crivaia și Vila Klaus, UAT Văliug!

Pe tot parcursul traseului sunt amplasate 14 panouri cu informaţii foarte interesante despre fauna existentă în acest areal. Specialiştii parcului naţional recomandă acest traseu tematic pentru peisajele deosebite, şi cel mai important, acesta este accesibil pentru toate vârstele și nu necesită un echipament special, durata parcurgerii fiind de circa două ore, potrivit caon.ro.

„Turiștii, elevii și studenții au acum posibilitatea parcurgerii acestui traseu tematic-educativ ce prezintă fauna din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului. Instituțiile de învățământ au acum posibilitatea desfășurării unor lecții de biologie în aria protejată, efectuând aplicații practice cu elevii din Reșița și localitățile limitrofe parcului național. La începutul traseului, chiar la intrarea în parcul național, pe DJ 582D, este amplasat un panou explicativ cu privire la structura speciilor de faună, structura ecosistemelor naturale, habitatul speciilor și definiția unor termeni esențiali în conservare.

De-a lungul drumului, sunt amplasate 14 panouri educative ce prezintă informațiile specifice pentru specii caracteristice organizate pe încrengături. Traseul tematic este accesibil pentru toate vârstele și nu necesită echipament special, durata de parcurgere fiind de aproximativ două ore. Accesul se poate face din Crivaia pe DJ 582D sau dinspre Semenic și Comarnic pe traseul turistic marcat cu cruce roșie.“, au precizat reprezentanţii Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Transporturilor a anunțat lucrări la Centura Timișoara Sud, Autostrada Vestului și la alte obiective

Foto: caon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *