Tranzacțiile imobiliare, doar prin bănci

Vin deconturile în mai multe localități timișene!

Românii nu mai au voie să încheie, pe teritoriul statului, tranzacții cu banii la vedere. Legislația actuală prevede că nu se mai pot efectua astfel de tranzacții mai mari de 50.000 de lei pe zi (între persoane fizice) şi de 10.000 de lei pe zi (între persoanele fizice şi juridice).

Acest lucru i-a afectat pe mulți dintre români, aceștia fiind obișnuiți să umble cu banii după ei. Înainte de adoptarea noului act normativ, cumpărarea unui bun mobil sau imobil se putea face cu banii jos. În momentul de față, tranzacțiile care depășesc suma de 50.000 de lei (aproximativ 11.000 de euro) se pot face doar prin bancă.

Impunerea acestei restricții a însemnat, în primul rând, un control mai bun asupra banilor lichizi de pe piață. Prin libera lor circulație, banii nu puteau fi urmăriți de organele fiscale și, în consecință, rămâneau neimpozitați.

 

Sfârşitul unui miliardar – a murit după 30 de ani în care a stat paralizat, orb, fără o ureche şi renegat de familie

 

În al doilea rând, tranzacțiile prin transfer bancar reprezintă un câștig în plus pentru bănci, comisioanele cerute pentru acestea fiind destul de mari raportate la venitul mediu al unui român.

Adoptarea legii care restricționează tranzacțiile cu bani cash a afectat cel mai mult sectorul imobiliar. Onorariilor și taxelor exorbitante cerute de notari și de organele fiscale la tranzacționarea unui apartament de bloc li se adaugă, acum, comisioanele cerute de bănci pentru efectuarea transferurilor bancare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *