Transportul public din Timișoara poate fi blocat peste o săptămână

Transportul public timișorean ar putea fi blocat de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Vest. Anunțul a fost făcut în avampremiera Zilei Tranportului Public Local, sărbătorită, la Timișoara, în 8 iulie. ”Putem opri transportul public! Măsura o aplicăm într-o săptămână, dacă nu ni se prezintă documentele solicitate!”, a declarat comisarul-șef Claudiu Sorin Șușanu.

Principalele probleme ale transportului în comun din Timișoara

Problemele transportului public timișorean se află în cercetarea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Vest de circa o lună și jumătate. Conform comisarului-șef Claudiu Sorin Șușanu, principala problemă o reprezintă omologarea vechilor tramvaie, care,  potrivit acestuia, ”se pare că nu există”.

”Tramvaiele de tip vechi nu ar trebui folosite. Cum au fost înmatriculate? Am constatat și că au geamuri sparte, unele elemente lipsă etc. Tramvaiele vechi cu două denumiri nemțești, fără updatare, nu au omologări și certificat de conformitate privind durata medie și cea maximă de viață”, a spus Claudiu Sorin Șușanu. Acesta a făcut referire și la un accident recent, când un tramvai a plecat singur pe șine, comisarul-șef susținând că vina nu o poartă doar vătmănița în cauză, ci că ar exista unele probleme la măsurile de siguranță ale vehiculului.

Timișoara a rămas în istorie în domeniu transportului public. Astfel, în 1868 era înregistrată „Societatea de tramvai cu cale ferată din Timișoara”, în 1869 era pusă în funcțiune prima linie de tramvai cu cai, în 1899 a fost inaugurată prima cursă cu tramvaiul cu tracțiune electrică, iar în 1920 erau puse bazele producției de tramvaie în ateliere proprii. Tramvaiele contestate de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Vest au fost primite ca donaţii între anii 1990-2000, din Germania, având la vremea respectivă o vechime de circa 30 de ani. Autoritățile locale de la acea vreme au susținut că starea tehnică a tramvaielor primite ca donație permite utilizarea lor în condiții optime încă 25 de ani.

Plata biletelor, cercetată de OPC

Comisarul-șef al Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Vest susține că în domeniul transportului public timișorean se efectuează cercetări și în ceea ce privește modalitățile existente de achiziționare a biletelor și abonamentelor. ”Plata trebuie făcută doar în lei!”, a specificat Claudiu Sorin Șușanu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Transportul public din Timișoara poate fi blocat peste o săptămână

  1. Sa verfice protectia consumatorului calitatea conditiilor de transport dinTimisoara , timpii de asteptare si temperatura de la pranz intrun tramvai vechi si murdar.

  2. Sa verifice si contractele de la primarie intre Retim PMT pentru a ridica responsabilii din institutie biroul de specializare gunoiul din cimitire nu sa incendieze si daca au un contract pentru servicii incheiat si valabil cu vreo societate din 30.06.2019 solicitați pe 544 sigur presei va pune la dispoziție documente publice .Multumim

  3. Nici pentru cimitirele C Sagului,C Rusu Sireanu ,C Buziasului nu PMT nu mai detine contracte in termen cu retim si incendiază cum sa plateasca .Dupa multe sesizări persoanele responsabile, vineri au coborât din fotolii in teren si sambata întâmplator persoane rau intenționați au incendiat …e mai ieftin cred .Contract cu operatori autorizați nu mai dețin începând cu 30.06.2019 si nu au timp sa se ocupe de proiecte de hotărâri bine ca au HCL aprobate din Mai 2019 ,modificate in Decembrie 2019 si nici pana azi nu au facut nici un demers legal pentru delegarea prin licitatie publica cum prevede legea unui operator autorizat in domeniu .Sprijin se pare ca mai noii pusi in funcții au aceste detalii le cunosc însuși primii trei conducători ai PMT si nu doar .De mila cetatenilor oameni cu suflet fac inca in prezent servicii necesare zilnic pentru a avea continuitate in folosul comunității orasului.

Lasă un răspuns