Transportul în comun din Timișoara: dispar bicicletele și trotinetele, iar vaporașele sunt scoase de pe Bega

Începând de mâine, din cauza scăderii temperaturii și a vremii nefavorabile, transportul public și de agrement cu vaporașe, biciclete și trotinete va fi suspendat până în primăvara anului viitor.

Cele şapte nave ale Societății de Transport Public Timișoara vor andoca pe platforma special amenajată în depoul Dâmbovița, urmând să intre în revizie tehnică. La fel se va întîmpla și cu bicicletele și trotinetele din cadrul sistemelor VeloTM, respectiv TroTM.

CITEȘTE ȘI: Înfruntare periculoasă! Jandarmii timișoreni, chemați la Arad

Trasnsportul cu vaporașele pe Canalul Bega a avut un mare succes și anul acesta. Peste 200.000 de călători au apelat la cele şapte nave destinate transportului pe Bega, începând cu 8 martie 2019, dată la care a fost reluat transportul public și de agrement pe Bega.

Mai exact, din totalul de 202.999 de călători, 75.601 de călători au circulat cu vaporașele în regim de transport de agrement, valabil la fiecare sfârșit de săptămână, în timp ce 127.398 au preferat transportul public pe Bega, în fiecare săptămână, de luni până vineri. Pe de altă parte, în sistemul VeloTM sunt înregistrați 24.180 de utilizatori.

Anul acesta, numărul tranzacțiilor/ridicărilor celor 440 de biciclete amplasate în 34 de stații special amenajate a fost de 135.268, până în 1 decembrie. Inaugurat în 1 aprilie 2019, subsistemul de transport public TroTM a avut mare trecere în rândul călătorilor, până în 1 decembrie 2019 fiind înregistrați 3.952 de utilizatori, dintre care 3.066 au apelat cel puțin o dată la cele 25 de trotinete amplasate în cele trei stații special amenajate. Fiecare trotinetă a acumulat între 5.000 și 8.000 de kilometri parcurși de călători.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns