Transportatorii au luat o mare „ŢEAPĂ” de la Guvern

protest rca

Transportatorii sunt gata să reia protestele, după ce prevederea privind plafonarea pentru 6 luni a prețurilor RCA nu apare niciunde în ordonanța de urgență publicată în Monitorul Oficial.

Chiar dacă ordonanța de urgență aprobată de Guvern pe 14 septembrie și publicată pe site-ul Ministerului de Finante este diferită de ceea ce a apărut luni seara, 19 septembrie, în Monitorul Oficial, lipsește fix prevederea care a calmat transportatorii, promisă și asumată de Guvern si Consiliul Concurentei, potrivit hotnews.ro.

Ordonanța de Urgență nu spune decât că ASF va stabili în 30 de zile tarifele de prima (maxime) pe categorii de vehicule, după care, pentru o perioadă de 6 luni, ASF va calcula un tarif de referință, cu caracter orientativ, trimestrial.

Guvernul poate aproba plafonarea preturilor RCA numai prin Hotărâre de Guvern, nu prin Ordonanță de Urgență. Problema este însă că Ordonanța de Urgență publicată în Monitorul Oficial nu precizează nimic despre termenul în care va fi adoptată Hotărârea de Guvern care sa plafoneze prețurile RCA pe termen de 6 luni, se arată în analiza hotnews.ro.

Transportatorii cer explicații Guvernului și anunță că această ordonanță nu este funcțională.

Sursa: bugetul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Transportatorii au luat o mare „ŢEAPĂ” de la Guvern

  1. OK am o intrebare taxa rca de ce la anumite persoane care nu merg in afara tarii le trebuie aceasta taxare suplimentara ?? un tarif mai ieftin nu ar fii daca ar iesi din discutie si restul tarilor acoperite de rca ??? si daca cineva vrea sa plece inafara sa poata face o asigurare de minim 1luna separata ??? sau cine stie ca merge des o asigurare normala ca acuma ???? MS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *