Transport în comun modern, la mai puțin de 5 minute de majoritatea locuitorilor Reșiței

Transport în comun modern, la mai puțin de 5 minute de majoritatea locuitorilor Reșiței

Transport în comun modern, la mai puțin de 5 minute de majoritatea locuitorilor Reșiței. Este vorba despre stațiile transportului în comun, după implementarea proiectelor aflate în derulare, 77% dintre reșițeni urmând să beneficieze de această facilitate!

Cei de la ADR Vest vorbesc despre transformarea Reșiței cu ajutorul fondurilor europene: „Capitala Banatului Montan va avea un sistem de transport public modern, cu ajutorul mai multor proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Punctul forte al investiției îl reprezintă reintroducerea transportului cu tramvaiul.

El vine la pachet cu o infrastructură nouă de rulare, stații, spații publice și zone pietonale, piste pentru bicicliști, coabitare auto, depou, hală garare, spații administrative și de mentenanță/reparații, realizarea de spații verzi, măsuri de semnalizare, accesibilitate și siguranță rutieră adecvată circulației tuturor categoriilor de participanți la trafic. În plus, vor fi create benzi unice pentru toate tipurile de transport în comun, stații unice pentru tramvai/autobuz, stații de închiriere cu sistem automat a bicicletelor.“

Demn de menționat este faptul că, la finalul implementării acestor proiecte, 77% din populația Reșiței va locui la mai puțin de 5 minute de mers pe jos față de o stație de tramvai sau autobuz. În plus, prin măsurile implementate, transportul public are toate șansele să devină o alternativă viabilă la autoturismul personal, nu doar prin confortul oferit, ci și prin viteza de deplasare. Traseul de 8 kilometri al tramvaiului ar putea fi parcurs în numai 20 de minute!

CITEȘTE ȘI: Cunoscutul fermier Dimitrie Muscă pune bazele unui adevărat gigant românesc

„Peste 280 de milioane de lei sunt investiți pentru ca reșițenii să poată călători în cele mai moderne condiții în orașul lor. Din această sumă, peste 261 de milioane sunt fonduri nerambursabile. Sunt două proiecte ce urmăresc «modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat», iar un al treilea are drept scop «înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport, inclusiv implementarea Sistemului automat de taxare, a Sistemului de management al flotei și crearea Sistemului de informare dinamică a călătorilor în stații și în vehicule». Cele trei proiecte majore au ca beneficiar Primăria Reșița și sunt implementate prin Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile!“, au completat cei de la ADR Vest.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Transport în comun modern, la mai puțin de 5 minute de majoritatea locuitorilor Reșiței

  1. Hai să fim serioși! Încă o gogorita. O foita de staniol. Gen oraș de 15 minute. Cică transport modern. Nu mă așteptam la așa ceva din partea ADR Vest. Nu distanța de acasă până la stație contează, ci frecventa și punctualitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *