Transplant ratat din cauza lipsei de sânge. Apelul medicilor către populația din România este să meargă să doneze

transplant

Transplant ratat din cauza lipsei de sânge

 

Transplantul pentru un pacient român a fost anulat din lipsă de sânge. Este o criză cu care România se confruntă de foarte mult timp, pentru că sunt puțini oameni care donează: numai 2 la sută din populația țării noastre.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal în Timiș

Ficatul care ar fi trebuit să salveze un pacient din România – din cei peste 400 de pe lista de așteptare – fusese prelevat și ca să nu fie irosit, a ajuns în Republica Moldova în baza unui acord care există de trei ani.

A salvat viața unui pacient de acolo, în timp ce pacientul din România care ar fi trebuit să facă transplantul așteaptă acum următoarea donare de organe, în speranța că atunci va fi și suficient sânge.

Transplantul este o operație care necesită cantități mari de sânge. Centrul de sânge din București a trimis mai multe pungi pentru două transplanturi, dar pentru că primul pacient a sângerat foarte mult, a fost folosit și sângele care era rezervat celui de-al doilea pacient.

Aceste operații nu sunt programate, ele depind de momentul în care apare un donator de organe și este foarte greu ca spitalul să aibă sângele necesar , 10-20 de pungi, într-un timp scurt, conform digi24.ro.

Apelul medicilor către populația din România este să meargă să doneze. O donare poate salva trei vieți.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *