Transplant de țesut, la Timișoara

transplant 2

Medicii ortopezi de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă ”Dr. Victor Popescu” din Timişoara continuă să ajute pacienții cu probleme locomotorii în a-și recupera mobilitatea membrelor afectate și a scăpa de suferință.

O nouă intervenție chirurgicală prin care a fost transplantat țesut provenit de la banca Colentina a fost realizată cu succes la un pacient în vârstă de 53 de ani, diagnosticat cu instabilitate multidirecţională a genunchiului, ruptură a ligamentului încrucișat anterior, precum și a celui posterior, dar și ruptură a complexului ligamentar posterolateral.

Operația a fost realizata de dr. Mihai Hurmuz, medic specialist ortoped, împreuna cu echipa medicală condusă de profesor universitar doctor Fabian Tatu.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, programul național prin care se finanțeaza de către Ministerul Sanătății transplantul tisular conferă o șansă majoră recuperării funcționale a pacienților cu afecțiuni cronice grave ale aparatului locomotor, imposibil de rezolvat prin alte tehnici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *