Transformarea cinematografului ”Studio”, prezentată la închiderea Festivalului Filmului Francez

Proiectul de reamenajare a cinematografului ”Studio” va fi prezentat în încheierea Festivalului Filmului Francez de la Timișoara, în prima zi a săptămânii viitoare.

Conceptul de arhitectură privind reamenajarea va fi făcut public luni, 13 mai, de la ora 18, în Sala Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara.

La ceremonia de prezentare a proiectului de reamenajare vor participa Excelența Sa, doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, primarul Nicolae Robu, directoarea Institutului Francez din România, Hélène Roos, și reprezentanți ai asociațiilor ”Pelicula Culturală”, ”Marele Ecran”, ”DocuMentor”, ”TimiShort” și ai biroului de arhitectură ”Atelier 21”.

În holul din fața ”Aulei Magna” a Universității de Vest se va amenaja o expoziție cu imagini și planuri ale viitorului Cinematograf de Artă, care poate fi vizionată pe timpul evenimentului, după care va fi amplasată în diferite alte spații publice care vor fi anunțate ulterior.

Festivalul Filmului Francez se încheie cu comedia “Înoată sau te scufunzi” (”Le grand bain”, 2018), în regia lui Gilles Lellouche, film care a avut un interesant traseu festivalier și reunește o suită de vedete ale cinematografiei franceze: Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde, Virginie Efira și Leila Bekhti.

Cinema de Artă până în 2021

Clădirea fostului cinema ”Studio” ca viitoare locație a cinematografului de artă a fost votată de Consiliul Local Timișoara la sfârșitul anului trecut.

Anterior, reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara, Companiei Groupama, Institutului Francez din România și asociațiilor ”Pelicula Culturală”, ”Marele Ecran”, ”Documentor” și ”TimiShort” au semnat o declarație de intenție privind înființarea unui cinematograf de artă în centrul orașului sub cupola rețelei Europa Cinemas.

Clădirea fostului cinema, închisă timp de mai mulți ani, va fi transformată până în anul 2021.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Transformarea cinematografului ”Studio”, prezentată la închiderea Festivalului Filmului Francez

  1. Planuri, vise, proiecte… Viitorul suna bine, prezentul insa… Noroc ca vine vara, copacii au frunze, iarba e verde, florile tot frumoase.

Lasă un răspuns