Transferul aeroportului din Timișoara către autoritățile județene va fi respins în Senat. Gorghiu: „Trebuie realizat prin hotărâre de guvern, nu prin lege”

aeroport timisoara 1

Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu spune că inițiativa prin care aeroportul din Timișoara ar trebui să fie transferat în administrarea autorităților județene va fi respinsă în camera decizională, după ce Curtea Constituțională a declarat-o neconformă cu legea fundamentală.

„Acest proiect va fi respins pentru că este o decizie a CCR care arată că e neconstituțional nu pentru că acest transfer nu se poate realiza, ci pentru că trebuie realizat prin hotărâre de guvern, nu prin lege, însă ținând cont de acest proiect am adresat o interpelare ministrului Drulă în care l-am întrebat dacă are în vedere sau există pe rolul ministerului un astfel de proiect sau intenția de a face acest transfer, astfel încât să ne putem organiza strategia cu privire la acest transfer într-un viitor apropiat. Aștept răspunsul domniei sale în termenul legal.”, a declarat Alina Gorghiu.

La rândul său, președintele CJ Timiș a declarat că susține acest transfer.

„Preluarea de către autoritățile locale a aeroportului e o acțiune pe care și eu o sprijin și doamna senator e unul dintre parlamentarii care se va implica activ pentru atingerea acestui deziderat.”, a spus Alin Nica.

Legea inițiată de deputatul PSD, Alfred Simonis, prin care aeroportul din Timișoara trebuia să treacă din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a autorităților locale a fost atacată la CCR de Guvern, după ce a primit voturile în ambele camere ale Parlamentului. La acea dată, Simonis a afirmat că aeroportul trebuie să rămână al Timișoarei, „indiferent de planurile liberalilor care vor cu orice preț să saboteze orașul.”

 

expressdebanat


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Transferul aeroportului din Timișoara către autoritățile județene va fi respins în Senat. Gorghiu: „Trebuie realizat prin hotărâre de guvern, nu prin lege”

  1.  

    E-Mail wurde erfolgreich kopiert

    Faceti ce puteti si puneti o” beizadea” la conducerea acestei institutii. Conducatorul acestui aeroport trebuie sa fie 100% din domeniu si nu pus politic sau prin trafic de influienta.

Lasă un răspuns