Tramvaiele reabilitate ies la paradă

tramvai1

Miercuri, de Ziua Transportului Public, RATT va scoate pe șine, pentru prima oară, tramvaiele trimise la reabilitat acum un an și sosite de o vreme înapoi „acasă”.

Timișorenii vor putea admira în premieră vehiculele total modernizate, dar deocamdată, doar pe dinafară, întrucât intrarea lor efectivă în circulație va mai dura câteva zile.

Sărbătoarea tramportului public va începe la la ora 9, cu o coloană de tramvaie care va traversa podul peste Bega de la Piața Maria, în următoarea ordine: tramvai tras de cai, „Gemenele”, vagonul „Timiș”, platforma cu formația „Peregrinii”, tramvaiul modernizat, vagonul restaurant.

De asemenea, RATT va expune miercuri, pe bulevardele 16 Decembrie și Regele Ferdinand, câteva dintre vehiculele care au făcut istorie în transportul în comun din Timișoara.

În privința tramvaielor reabilitate, primarul Nicolae Robu a declarat marţi că acestea au dat numele unui nou astfel de vehicul, botezat „Armonia”, întrucât provine de la Timișoara, un oraș al armoniei.

„Noi realmente am făcut ca în România să se fabrice din nou tramvaie. Tramvaiul Imperio este asamblat la Arad sub licență Siemens, deci nu este un produs autohton.

Dar în cazul tramvaielor noastre, este vorba de un proiect românesc, pentru că toată concepția a plecat de la specificațiile date de noi”, consideră Robu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns