Tramvaie noi, turcești, la Timișoara

tramvaie turcesti

La Primăria Timișoara a fost semnat  contractul cu Bozankaya Otomotiv Mak, firma din Turcia care a câștigat licitația pentru tramvaiele noi. Proiectul „Înnoirea flotei de tramvaie din Timișoara – etapa 1” are o valoare de 96,3 milioane lei, din care 79,3 milioane reprezintă fonduri europene nerambursabile.

În cadrul acestui proiect, se vor achiziționa șapte tramvaie noi, de mare capacitate, eficiente din punct de vedere energetic și cu toate facilitățile moderne. Reamintim că alte două proiecte identice cu acesta au trecut de toate verificările, ele urmând să aducă finanțare pentru alte 14 tramvaie.

Noile vehicule vor oferi următoarele facilități: instalații de aer condiționat, încălzire ambientală prin convecție, încălzire în scaune prin conducție termică, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 de kilometri în cazul unor incidente în circulație, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate, sisteme de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, sisteme de monitorizare în trafic și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule a STPT, precum și dotări specifice pentru a se răspunde nevoilor speciale ale persoanelor cu dizabilități.

„Licitația s-a încheiat cu succes și acesta este motivul pentru care îi avem invitați pe reprezentanții firmei câștigătoare, Bozankaya din Turcia, în frunte cu președintele societății. Contractul-cadru prevede achiziția a 16 până la 40 de tramvaie. În 18 luni este termenul maxim pentru livrarea primului tramvai. Îmi exprim încrederea că ne veți da tramvaie foarte bune și foarte frumoase, pentru că noi ținem foarte mult și la aspect și sper să avem un parteneriat excelent”, a spus Nicolae Robu înainte de semnarea contractului.

„Bozankaya este o companie producătoare de vehicule comerciale electrice și cu consum redus de energie. După semnarea contractului, vom începe un program intens, astfel încât să putem livra tramvaiele la timp. Vom produce vehiculul cel mai confortabil, suntem foarte bucuroși că produsele noastre vor face parte din viața municipiului Timișoara. Societatea are un istoric de 30 de ani de activitate. Avem aproximativ 1.200 de angajați, dintre care 200 de ingineri, atât în Germania, cât și în Turcia. Vehiculele livrate sunt de ultimă generație, cu tehnologie modernă”, a declarat Murat Bozankaya, președintele firmei din Turcia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Tramvaie noi, turcești, la Timișoara

  1. Plete vopsite, violet turcesc, șpagă pentru șpăgari și șpăgărițe. Patrioți de carton, nu ne vindem țara dar o dăm ca fraierii altora. Halal români.

  2. Culorile echipei Poli Timisoara.
    Prea tanar, sau …din alta zona….geografica…sa zic, asa…
    Chiar, de unde ? (:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *