Trăim în Timişoara şi asta ne face fericiţi!

E vremea urărilor. Colindătorii sunt tot mai prezenţi prin oraş, muzica de sărbătoare răzbate din cele mai felurite locuri, iar mesajele de felicitare ne inundă spaţiul real şi, mai ales, cel virtual.

CITEȘTE ȘI: Impresionați de drama unei familii, câţiva poliţişti au pus mână de la mână pentru a o ajuta

Lumea simte nevoia să se bucure, să îşi exprime gândruile, să ureze, să-i vadă pe toţi cei din jur fericiţi, măcar în aceste clipe de sărbătoare. Trăieşte Timişoara astfel de momente frumoase? O scurtă plimbare prin zona centrală ne arată că Timişoara îşi merită, într-adevăr, renumele de oraş plin de farmec, culoare şi frumuseţe.

Trecând prin Piaţa Unirii, bunăoară, vedem terasele cochet amenajate şi pline de clienţi chiar şi în acest sezon. Nu pot să nu-ţi trezeacă sentimente plăcute imaginile cu oameni fericiţi, discutând lejer la o cafea, fără grijile zilei de mâine, cel puţin în aparenţă.

Mai departe, în Piaţa Libertăţii, ne întâmpină un peisaj de veritabilă sărbătoare, cu patinoar, Moş Crăciun, căsuţe cu suveniruri, trenuleţe şi tot felul de lucruşoare pentru cei mici. Copiii patinează cu voioşie, fără nici un fel de griji, exact ca în poveştile copilăriei, aşa cum am visa se fie mereu.

Lumea admiră modul în care a fost împodobită piaţa, iar colindătorii nu ne dau răgaz să uităm că suntem în pragul unor clipe magice. Nici nu avem cum, pentru că din toate părţile emană miros de sărbătoare, iar bucuria se citeşte pe feţele tuturor.

Parcă şi vremea friguroasă s-a lăsat vrăjită de farmecul Timişoarei în sărbătoare şi a luat o pauză de la temperaturile scăzute, pentru a face loc pe deplin bucuriei din sufletele timişorenilor. Atmosfera de vis se menţine şi pe strada Alba Iulia, pentru ca feeria să fie totală în Piaţa Victoriei, unde bucuria Crăciunului este mai evidentă ca niciodată. Toată zona este împodobită, căsueţele comercianţilor ne fac să intrăm automat în atmosfera de sărbătoare, la fel ca şi tarabele de unde se serveşte mâncare tradiţională şi vin fiert. Vine Crăciunul şi asta o simţim nu doar dacă ne uităm la data din calendar. Relaxarea timişorenilor, atenţia comercianţilor de a-i face pe oameni să se simtă bine în aceste momente, voioşia copiilor şi sunetele colindelor ne spun că şi la Timişoara se apropie Crăciunul.

Asta înseamnă să simţi cu adevărat că oraşul este în sărbătoare şi să fii mândru că te numeri printre unul dintre sutele de mii de timişoreni care primesc această bucurie. Câteodată, este de ajuns să trăim în Timişoara pentru a fi fericiţi. Este cazul acestui Crăciun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns