Traian Stoia a fost dat afară din PSD

Traian Stoia

Conducerea PSD Timișoara s-a întrunit, luni, pentru a analiza situația creată la ultima ședință de plen a consiliului local, când viceprimarul PSD Traian Stoia a votat contrar sarcinilor de partid.

Pesediștii au hotărât excluderea din partid a lui Traian Stoia, urmând ca măsura propusă să fie validată de Biroul Permanent Județean al PSD Timiș, singurul organism în măsură să ratifice o astfel de decizie.

”Domnul Stoia s-a situat în afara hotărârilor PSD, încălcând astfel disciplina de partid. Biroul municipal a propus excluderea dumnealui, decizia fiind luată în unanimitate”, a declarat Florin Bârsășteanu, noul președinte interimar al PSD Timișoara.

Acesta a precizat că gestul lui Traian Stoia este cu atât mai de neînțeles cu cât vicepriamrul era, înaintea ședinței, unul dintre cei mai înfocați adversari ai proiectului de buget.

Mai mult, Stoia i-a sfidat pe colegii din partid, afirmând, potrivit lui Bărsășteanu: ”Eu mi-am negociat amendamentele mele, mai departe nu mă interesează”.

O altă decizie luată de conducerea municipală este ca Daniel Idolu să fie noul lider al grupului consilierilor locali, după ce Alfred Simonis a renunțat la această funcție, tot ca urmare a trădării lui Stoia.

În ceea ce îl privește pe Sebastian Răducanu, acesta va activa ca vicepreședinte al organizației județene, Bârsășteanu mulțumindu-i pentru modul în care a condus structura municipală.

În cazul în care conducerea județeană va valida excluderea lui Stoia, acesta își va pierde calitatea de consilier și implicit pe cea de viceprimar. Următorul pe lista USL este un liberal, care însă se pare că se află în incompatibilitate, fapt pentru care în consiliul local va intra, probabil, tot un pesedist: Ionel Bungău.

PSD Timișoara va aborda atât alegerile locale, cât și pe cele parlamentare, cu actuala echipă intermară de conducere, fără a se mai organiza alegeri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Traian Stoia a fost dat afară din PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *