Traian Băsescu s-a înscris în PMP. „Viaţa mă obligă. Singura soluţie este să revin”

Traian Băsescu revine în viața politică. Fostul președinte s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară (PMP).

„Nu am crezut că după ce îmi termin mandatul, mă voi mai înscrie. Viaţa mă obligă şi am câteva motive. Primul şi cel mai important motiv al revenirii mele în viaţa politică este legat de ceea ce se întâmplă din 12 decembrie 2014. Este vorba despre o campanie furibundă de denigrare a celor două mandate, a transformărilor prin care a trecut ţara în ultimii zece ani, transformări care au consolidat statul de drept, şi al eforturilor pe care îl depun trusturi mass media şi, spre surprinderea mea, instituţii ale statului pentru discreditarea mea”, a explicat Traian Băsescu, în conferinţa susţinută după semnarea adeziunii la PMP.

În acest context, fostul preşedinte a afirmat că „singura soluţie este să revin în viaţa politică, să îmi apăr cele două mandate şi pe mine.”

În plus, Băsescu a arătat că unul dintre obiectivele pe care le are odată cu revenirea sa în viaţa politică este acela al conştientizării necesităţii respectării drepturilor omului.

„Am constatat în aceste 11 luni de la terminarea mandatului, că viziunii de consolidare a statului trebuia să îi mai adaug ceva şi nu am făcut-o. O să o fac acum, ca om politic: respectarea drepturilor omului. Niciodată nu am vorbit consistent că, în paralel cu consolidarea instituţiilor, trebuie dezvoltată respectarea drepturilor omului. Apărarea drepturilor omului va fi un obiectiv al meu pentru conştientizarea populaţiei asupra nevoii de respectare a drepturilor omului şi pentru conştientizarea instituţiilor”, a declarat el.

„Ultimul argument pe care îl aduc astăzi sunt chiar propriile mele păţanii din aceste 11 luni, când am văzut o hăituire despre care am crezut că nu mai este posibilă în România după aceşti 10 ani. (…) Se pare că abia au aşteptat eliberarea locului de la Cotroceni pentru a reveni la vechi năravuri”, a mai spus Băsescu.

„Vă garantez că voi rămâne un politician extrem de incomod. Fără să vreau război, dar niciodată nimeni nu o să îmi închidă gura. Am avut dreptate atunci când am spus că nu am înfrânt sistemul, ci doar l-am îngenunchiat. Imediat ce am plecat, s-a ridicat din nou în picioare. Sistemul trebuie să înţeleagă că democraţia nu este facultativă. Oamenii nu pot fi hărţuiţi pentru că aşa vrea un şef de stat”, a completat el.

„Acestea sunt câteva motive care m-au adus din nou în viaţa publică. Dar motivul major este următorul: nemaiputând să las moştenire un PDL, o să la moştenire o Mişcare Populară”, a conchis Traian Băsescu.

Sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns