PROTEST URIAŞ în Bucureşti, după TRAGEDIA din clubul Colectiv

Protestul care a început marţi seară în Piaţa Universităţii din Capitală a luat sfârşit, după mai mult de şase ore, în care mii de oameni au mers în marş prin centrul Capitalei, la Guvern, MAI, Parlament şi Primăria Sectorului 4, cerând demisia lui Piedone, Oprea şi Ponta.

UPDATE 01:07 Protestul de marţi seară din Capitală a luat sfârşit

Câteva mii şi apoi sute de manifestanţi au mai rămas în Piaţa Universităţii până după miezul nopţii, după care au părăsit locul în care a început marşul de marţi seară.

La peste şase ore de la debutul manifestaţiei, în Piaţa Universităţii, bucureştenii au revenit în acest punct, după ce cerut în stradă demisia primarului Piedone, a premierului Victor Ponta şi a ministrului Gabriel Oprea şi au protestat la Guvern, MAI, Parlament şi Primăria Sectorului 4.

Oamenii au cerut demisiile, în urma incendiului de vineri seară din clubul Colectiv, în care 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 200 au fost rănite.

UPDATE 23:59 – Manifestanţii din Capitală au ajuns la Piaţa Universităţii

În jurul orei 23.50, la aproape şase ore de la debutul manifestaţiei, bucureştenii care cer în stradă demisia primarului Piedone, a premierului Victor Ponta şi a ministrului Gabriel Oprea au ajuns la Piaţa Universităţii.

Ei au cântat ”Deşteaptă-te române” şi strigă ”Ole, Ole, uite Ponta, nu mai e!”, ”Demisia!”, ”E doar începutul!”, ”Jos Oprea!”. De asemenea, oamenii scandează ”Colectiv”.

Protestatarii au ajuns în Piaţa Universităţii de la Primăria Sectorului 4, de unde au mărşăluit pe traseul bulevardul George Coşbuc- Piaţa Unirii-bulevardul I.C. Brătianu.

Manifestaţia a început la ora 18.00, în Piaţa Universităţii, unde câteva mii de oameni s-au adunat să ceară demisia primarului Piedone, a premierului Victor Ponta şi a ministrului Gabriel Oprea, în urma tragediei din Clubul Colectiv. În urma incendiului de vineri seară din Colectiv, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 200 au fost rănite.

UPDATE 23:45 – Protestatarii mărşăluiesc spre Piaţa Universităţii

La ora transmiterii acestei ştiri, manifestanţii, care în jurul orei 23.15 au plecat de la Primăria Sectorului 4, pe bulevardul George Coşbuc, se îndreaptă spre Piaţa Universităţii.

Protestatarii au trecut prin Piaţa Unirii, iar acum se află pe bulevardul I.C. Brătianu.

Oamenii se îndreaptă spre Piaţa Universităţii, acolo unde a început manifestaţia, la ora 18.00.

La plecarea de la Primăria Sectorului 4, unii dintre manifestanţi au vrut să meargă spre Clubul Colectiv, dar au renunţat şi au ales să se întoarcă la Universitate.

UPDATE 23:05 – Unii dintre protestatari pleacă de la Primăria Sectorului 4 spre Clubul Colectiv

Bucureştenii care cer în stradă demisia primarului Cristian Popescu Piedone, a premierului Victor Ponta şi a ministrului Gabriel Oprea, au început să plece de la Primăria Sectorului 4, unii dintre ei îndreptându-se spre Clubul Colectiv. Numărul protestatarilor este de aproximativ 25.000.

La ora transmiterii acestei ştiri, manifestanţii se află pe bulevardul George Coşbuc. Ei scandează ”Demisia”.

Unii manifestanţi se îndreaptă spre Clubul Colectiv, unde în urma incendiului de vineri seară 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 200 au fost rănite.

UPDATE 22: 32 – Protestatarii au ajuns la Primăria Sectorului 4

Manifestanţii, care au plecat din Piaţa Constituţiei, pe bulevardul Libertăţii, au ajuns, la ora transmiterii acestei ştiri, la sediul Primăriei Sectorului 4, unde cer demisia primarului Cristian Popescu Piedone.

Manifestanţii strigă ”Demisia!” ”Ruşine, ruşine să vă fie!”, ”Asasinii!”, ”Ieşi afară, javră ordinară!”. În acelaşi timp, ei scandează ”Colectiv” şi „Nu plecăm acasă, hoţii nu ne lasă!”.

Unii dintre ei au steaguri tricolore, dar şi pancarte cu mesaje prin cer cer demisia primarului Cristian Popescu Piedone, pentru tragedia din Colectiv. De asemenea, protestatarii cer demisia premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Gabriel Oprea.

 

UPDATE  – 22:27 – Numărul manifestanţilor continuă să crească. Au plecat de la Parlament spre Primăria Sectorului 4

Numărul manifestanţilor continuă să crească, după ce mii de oameni li s-au alăturat acestora pe Calea Victoriei. Protestatarii au plecat din Piaţa Constituţiei, iar la ora transmiterii acestei ştiri se află pe bulevardul Libertăţii, mergând spre sediul Primăriei Sectorului 4.

Oamenii strigă ”O dorinţă sinceră, România liberă”, ”Jos Oprea!”.

În faţa Primăriei Sectorului 4 au fost mobilizaţi deja câteva zeci de jandarmi.

UPDATE 22: 16 – Manifestanţii au ajuns în Piaţa Constituţiei; unii s-au urcat pe gard

La ora transmiterii acestei ştiri, numărul manifestanţilor depăşeşte 20.000.

Protestatarii, care au plecat de la MAI pe Calea Victoriei, se află acum în faţa Parlamentului, iar unii s-au urcat pe garduri, strigând ”Daţi-ne drumul!”

Oamenii strigă ”Jandarmeria apără hoţia”, ”Hoţii”, ”Jos Oprea, Ponta, Piedone!”

UPDATE 21:54 – Manifestanţii pleacă de la MAI, mărşăluiesc pe Calea Victoriei

Cei peste 15.000 de manifestanţi plecat de la sediul MAI, pe Calea Victoriei, scandând ”Jos Oprea, Ponta, Piedone!”

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii, al căror număr a crescut, sunt acum în faţa Muzeului de Istorie, pe Calea Victoriei.

Manifestanţii se îndreaptă spre Palatul Parlamentului şi ar urma să meargă şi la Primăria Sectorului 4.

UPDATE 21:45 – Peste 15.000 de manifestanţi au cerut demisia lui Oprea în Piaţa Revoluţiei. Peste 200 de jandarmi, cordon în faţa Ministerului de Interne

Peste 15.000 de protestari se află în faţa sediului Ministerului de Interne, unde scandează „Jos Oprea”, „Oprea, nu uita, noi îţi vrem demisia”, „Oprea la puşcărie”, „Oprea nu rezişti nici cu mii de securişti”.

mediafax.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns