Traficul timișorean ar putea fi paralizat de mitingul transportatorilor. Când va avea loc

Dezamăgite de rezultatele întâlnirii avute cu reprezentanţii Guvernului şi cei ai Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), patronatele din transporturile rutiere sunt decise să recurgă la măsuri de protest la nivel naţional împotriva indiferenţei autorităţilor faţă de criza pieţei RCA.

Ca urmare, „autorităţile să nu fie surprinse dacă vor exista proteste spontane, de la blocat de drumuri, frontiere sau la simplul mers cu 30 km/h de către fiecare camion, o oră pe zi, generând mari blocaje de trafic“, după cum se amenință, mai mult sau mai puțin voalat, într-un comunicat al transportatorilor.

Aceștia din urmă n-au fost deloc satisfăcuți de răspunsul oferit de reprezentanții Guvernului, care au precizat că vor face o analiză precisă pe datele furnizate de ASF și Consiliul Concurenței, însă nu pot preciza un termen exact când această analiză va fi finalizată și nici nu pot spune care vor fi soluțiile pe termen scurt pentru rezolvarea crizei de pe piața RCA și normalizarea tarifelor.

Avertizare de caniculă

În aceste condiții, patronatele din transporturile rutiere vor organiza o întâlnire pentru a decide data unui protest la nivel național, situația transportatorilor rutieri devenind extrem de critică. Potrivit propriilor declarații, majoritatea operatorilor de transport sunt aduși la faliment, după ce tarifele de primă pentru transportul comercial de marfă și persoane s-au majorat cu peste 300 la sută față de anul precedent și cu peste 500 la sută față de anul 2014.

„Totodată, atragem atenția asupra dezastrului care există în firmele de asigurare, care nu sunt interesate de reducerea riscurilor, ci vor doar să pună pe spatele transportatorilor rutieri ineficiența lor, având costuri de administrare extrem de mari deduse în special din încasările RCA“, se arată în același comunicat comun al patronatelor din Transporturi.

În momentul de față, se vehiculează ideea că data manifestărilor de protest va fi fixată undeva în intervalul 12-15 septembrie. Se profilează așadar, imaginea unui mare blocaj în trafic la Timișoara, taman după începerea școlii, căci una dintre variantele manifestărilor de protest, alături de un mare miting la București la care se estimează că vor participa peste 10.000 de persoane, este organizarea unor asemenea acțiuni în toate orașele mari ale țării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.