Traficanţi, care au ascuns drogurile… în stomac, condamnaţi la închisoare

hasis

Daniel Sabou (36 de ani), Sorin Puiu (21 de ani) şi Lucian Burci (39 de ani) au fost condamnaţi de Tribunalul Hunedoara pentru trafic internaţional de droguri. Daniel Sabou a primit trei ani şi trei luni de închisoare, iar colaboratorii săi câte doi ani şi şase luni de închisoare.

Cei trei au fost arestaţi în luna aprilie, în urma unor percheziţii efectuate de procurorii şi ofiţerii de la Crimă Organizată, fiind acuzaţi că au introdus în ţară cantităţi mari de haşiş.

„Investigaţiile au relevat faptul că unii dintre cei implicaţi s-ar fi aprovizionat cu haşiş din Spania, Maroc şi Malaga, introducând drogurile în ţară sub formă de colete sau prin ingerare de caşete, pe care le-ar fi comercializat în judeţul Hunedoara. În 14 aprilie a.c., când membrii grupării au ajuns în ţară, în urma unui control efectuat de medicii de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Cluj, pe Aeroportul Cluj-Napoca, s-a constatat că unul dintre ei avea în stomac o cantitate de haşiş sub formă de caşete”, informa Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara.

Peste şapte kilograme de droguri trecute prin stomac

Anchetatorii susţin că în perioada septembrie 2016 – februarie 2017, Daniel Sabou a introdus în ţară, prin intermediul coletelor, cantitatea de aproximativ 3,5 kilograme rezină de cannabis şi i-a instigat pe ceilalţi doi inculpaţi să efectueze în data de 10 aprilie 2017 deplasarea în Spania pentru a achiziţiona droguri şi a le introduce în ţară. Drogurile erau vândute cu 200 de lei, pentru fiecare caşetă de cinci grame de cannabis. Ceilalţi doi hunedoreni au transportat în total aproape patru kilograme de cannabis, primind câteva sute de euro pentru transport.

A început ca muncitor sezonier

Din februarie 2016, Daniel Sabou s-a deplasat în Maroc pentru a efectua munci sezoniere în domeniul construcţiilor. Hunedoreanul a fost abordat de un cetăţean marocan care i-a prezentat o oportunitate de a câştiga sume de bani, respectiv să transporte în stomac cantităţi de haşiş ambalate sub formă de caşete până în Spania, iar de acolo să fie preluate de o persoană din anturajul lui. În următoarele luni, Daniel Sabou a efectuat mai multe transporturi, primind de la cetăţeanul marocan suma de 300 de Euro pentru fiecare activitate.

A preluat afacerea de la marocan

Din septembrie 2016, Daniel Sabou a luat hotărârea să se deplaseze pe cont propriu în Maroc, să achiziţioneze haşiş, să-l transporte în stomac până în Spania, iar apoi să-l trimită în România sub formă de colet. Drogurile erau ascunse în caşete, care însumau fiecare cinci grame.

VEZI MAI MULTE PE ZHD.RO


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns