Trafic infernal în zona Pieței Mărăști

trafic marasti 1

Conducătorii auto care au tranzitat ieri Piața Mărăști dinspre nordul Timișoarei au avut parte de o surpriză neplăcută chiar de dimineață. În loc de o bandă suplimentară, care să le asigure tranzitarea mai rapidă a intersecției, șoferii au dat peste un drum… îngustat. trafic marasti 2

 

Lucrările de amenajare a celei de-a treia benzi au dus la săparea unor gropi adânci, care au „ciupit” o bucată bună din carosabilul existent. După cum arată, se pare că și pe această porțiune se vor efectua cercetări arheologice, astfel că nu se știe cât va dura restricția de circulație.

 

În consecință, șirul de autovehicule s-a format încă din Piața Consiliul Europei, acestea fiind înșirate pe toată Calea Alexandru Ioan Cuza, coloana incluzând autoturisme particulare, troleibuze, autobuze, ambulanțe și cam tot ce s-a mișcat (sau a avut intenția să o facă) pe patru roți.

După cum se vede, echilibrul din traficul timișorean este, în continuare, unul extrem de fragil, iar primarul Nicolae Robu avea argumente serioase când susținea că intersecția de la Piața Mărăști este unul dintre punctele cele mai importante din oraș.

trafic marasti 3

Din păcate, ajunge ca o bandă să fie gâtuită pe un traseu foarte circulat, pentru ca tot traficul din zonă să ajungă aproape de blocaj. Vestea bună rămâne că anul școlar se termină odată cu săptămâna în curs, astfel că și circulația va fi mai puțin intensă.

 

Sensul giratoriu, complet modificat

Plănuită de mai mult timp, dar amânată pentru acest an, intervenția de la Piața Mărăști este executată cu fonduri de la bugetul local. În 2017, când s-a constatat că avizul primit de la Direcția de Cultură Timiș implică și cercetarea arheologică a zonei, s-a decis ca șantierul să înceapă abia în acest an. La momentul respectiv, se mai lucra încă la pasajele Jiul și Popa Șapcă, iar un nou șantier într-un punct nevralgic al traficului l-ar fi sugrumat de tot. trafic marasti 4 1

În Piața Mărăști se lucrează de la sfârșitul lunii aprilie, iar până de curând nu s-a observat nimic spectaculos. Inițial, s-a explicat că va fi amenajată o bandă în plus în sensul giratoriu, luându-se din porțiunea cu pavaj a centrului pieței, și că spațiul verde nu va fi afectat. trafic marasti 5

Recent, s-a constatat că lucrarea include și strămutarea unei porțiuni a pistei de biciclete de lângă Parcul Botanic, ceea ce a implicat renunțarea la un număr de arbori situați în zonă. Explicația a fost că mai e nevoie de o bandă pe Calea Al. I. Cuza pentru ca șoferii care doresc să o ia spre strada Gheorghe Lazăr să nu mai fie nevoiți să aștepte să intre în sensul giratoriu. Acum, s-a ajuns într-un nou stadiu, cel de îngustare și de așteptare, dar așa e în Timișoara, șantierele nu sunt niciodată plictisitoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Trafic infernal în zona Pieței Mărăști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *