Trafic de Timișoara: mai puțin de un kilometru și jumătate în 40 de minute

În timp ce primarul municipiului de pe Bega solicită răbdare și înțelegere de la timișoreni până la terminarea lucrărilor la pasajele și străzile din oraș, promițând că la începerea școlii situația va fi ceva mai bună, realitatea îi izbește deja, în cel mai neplăcut mod, pe șoferii care încearcă să traverseze zona centrală. Ieri, de la Catedrala Mitropolitană până la Piața Mărăști s-a circulat bară la bară, iar distanța a fost parcursă în 40 de minute.

Pentru cei care veneau de pe Podul Maria era foarte vizibil șirul de autoturisme care era blocat încă din fața primăriei. Situația a fost semnalată în intervalul 14,15 – 14,55, care nu reprezintă chiar o oră de vârf în traficul timișorean. Situația a fost cu atât mai neplăcută cu cât pe străzile cu pricina nu erau lucrări în desfășurare, doar blocaje.

Conform aplicației Google Maps, traseul de la Catedrala Mitropolitană, pe bulevardul Regele Ferdinand – Bulevardul Republicii – strada Sf. Ioan – strada Gheorghe Dima, până în Piața Mărăști măsoară 1,3 kilometri și poate fi parcurs de un pieton în 16 minute. Cu mașina – fără trafic, specifică aplicația – ar dura șapte minute. Totuși, de la această durată până la 40 de minute (de aproape șase ori mai mult!) se ajunge la o diferență imensă, pe care nici un șofer timișorean, oricât de răbdător și înțelegător ar fi, nu o poate trece cu vederea.

În aceste condiții, oricât ar cere primarul îngăduință și ar argumenta că doar o perioadă va fi mai greu, spusele domniei sale nu sună prea bine pentru urechile omului de rând.

Domnii din municipalitate ar face bine să mai iasă din birouri și să constate, pe viu, cum se circulă în Timișoara într-o zi încă de vacanță, la o oră banală, când oamenii nici nu merg, nici nu revin de la locurile de muncă. Ar fi de dorit și să găsească soluții, fiindcă pentru asta sunt plătiți. Oare ce dezastru ne așteaptă de luni încolo?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Trafic de Timișoara: mai puțin de un kilometru și jumătate în 40 de minute

  1. Ar fi o solutie de bun simt; oamenii sa-si mute koorul din masini, pe doua picioare, si sa circule pe jos! Dar nooo, unde ar fi atunci domnia si fudulia???!!!

    1. Ba Ioane, nu esti tu un pic cam prost? Esti un frustrat care are doar bicicleta si te-ai gasit sa afirmi asa ceva? Pai daca merg din Soarelui in Lipovei tot pe jos ma duc? Oare toti mergem cu masina doar ca tine, cand ne plimba cineva?

  2. Timisoara trebuie modernizata DAR lucrarile trebuie sa fie esalonate si coordonate astfel incat impactul asupra vietii Timisorenilor sa fie minim!!!

Lasă un răspuns