Trafic blocat în vestul ţării, după ce un tren a luat foc. Sute de călători, în pericol!

Trafic feroviar blocat în judeţul Hunedoara, între Simeria şi Petroşani. Cinci trenuri de călători în care se aflau 900 de persoane au fost oprite noaptea trecută, după ce locomotiva unui tren de marfă a luat foc în zona Merişor.

Din cauza traseului dificil, pompierii nu au reuşit să ajungă cu autospecialele până la locul incendiului. După mai bine de 6 ore de aşteptare, unii dintre călători au fost trimişi cu autocare spre destinaţie, alţii şi-au continuat călătoria cu trenul, dar pe rute ocolitoare. Locomotiva unui tren de marfă aflat între Merişor şi Băniţa a luat foc din cauza unui scurt circuit produs la sala motoarelor. Din cauza zonei greu accesibile, pompierii nu au putut stinge flăcările.

Citeşte şi:
„Mica Sicilie bănăţeană”. Locuitorii unei comune din Timiş sunt ameninţaţi cu bătaia, dacă vorbesc cu presa!

Pentru siguranţa traficului feroviar, reprezentanţii căilor ferate au decis decuplarea liniilor de înaltă tensiune de la curent. Toate trenurile care ar fi trebuit să tranziteze zona au fost oprite în alte staţii CFR: la Bretea Română, Pui, Baru, Crivadia şi Petroşani. În total, 900 de călători din 5 trenuri au aşteptat mai bine de 6 ore să pornească la drum.

Pentru unii călători, lipsa apei şi a mâncării a fost una dintre cele mai mari probleme cu care s-au confruntat în orele de aşteptare. Până la urmă, autorităţile au decis ca persoanele aflate în cele 5 garnituri de tren să ajungă la destinaţie fie pe rute ocolitoare, fie cu autocarele.

Sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns