Tradițiile culturale, redescoperite în Banatul istoric

Lucrările la Centrul Multicultural din comuna timișeană Valcani nu vor fi finalizate la începutul lunii august așa cum a fost prevăzut. ”În lunile februarie și martie nu s-a putut lucra din cauza vremii.

CITEŞTE ŞI: Apariţie inedită pe autostrada A1 (video)

Am solicitat prelungirea termenului până în noiembrie. Noi estimăm că în luna octombrie vom finaliza. În prezent se lucrează la acoperiș”, a precizat primarul localității, Dragoș-Ioan Buicu (foto).

Potrivit acestuia, lucrările sunt finanțate printr-un program european care are ca scop dezvoltarea relațiilor sociale și culturale în zona de frontieră Valcani-Čoka, pe baza cooperării multiculturale, a patrimoniului și a promovării în comun a tradițiilor multietnice.

”Valoarea totală a proiectului este de 300.000 de euro. În cadrul acestuia, partenerii sârbi au renovat o tabără de copii.

CITEŞTE ŞI: Un timișean a fentat moartea de două ori, însă alte mii de persoane așteaptă o șansă

Noi, pe lângă construirea centrului și dotarea acestuia, am solicitat fonduri și pentru achiziționarea de costume populare”, a declarat Dragoș-Ioan Buicu.

Centrul de la Valcani este construit în curtea primăriei și va avea mai multe spații: o sală de spectacole, două ateliere, o bucătărie și un grup sanitar.

Potrivit primarului comunei timișene, partenerii sârbi vor trece granița periodic, pentru ca, pe parcursul unei zile, să organizeze pentru copii ateliere de sculptură și pictură, dar și cursuri de gastronomie și dansuri populare, urmând ca în Valcani să ia ființă un ansamblu folcloric.

”Partenerii sârbi au încheiat lucrările prevăzute în proiect. În aceste zile, 50 de copii de la noi au fost invitați în Serbia, într-o tabără gratuită.

Sejurul este de nouă zile, timp în care elevii noștri vor beneficia de câteva mici excursii”, a spus Dragoș-Ioan Buicu.

Prima manifestare programată să aibă loc în Valcani, în cadrul proiectului cu Serbia, va avea loc de Zilele localității, anul viitor, în primul weekend al lunii iunie.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns