Toţi şoferii ar trebui să ştie. Este deja în vigoare din 1 ianuarie 2020!

rovinietă

Amenzile rutiere au crescut cu peste 50 la sută, de la 1 ianuarie 2020, ca urmare a diferendelor dintre guvernul PNL condus de Ludovic Orban şi opoziţia PSD din Parlament.

PSD a atacat la Curtea Constituțională legea pe care Executivul și-a angajat răspunderea în Parlament în decembrie prin care punctul de amendă era înghețat și pentru anul acesta la 145 de lei, ceea ce a dus la blocarea ei, potrivit Digi24.

În paralel, salariul minim pe economie a urcat la 223 de lei, de la 1 ianuarie 2020, iar amenzile se calculează tocmai pe baza acestuia, punctul de amendă reprezentând 10% din valoarea salariul minim pe economie. Așa se face că punctul de amendă a sărit de la 145 de lei la 223 de lei.

CITEŞTE ŞI: 20 de modificări fiscale pentru 2020. Noul salariu minim, alocația pentru copii și zilele libere legale

Spre exemplu, pentru o staționare neregulamentară se aplică între 2 și 3 puncte de penalizare, adică o amendă cuprinsă, până la finele anului 2019, între 290 și 435 de lei, dar din 1 ianuarie 2020 suma ce va trebui plătită ajunge până la 669 de lei, scrie kanald.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Toţi şoferii ar trebui să ştie. Este deja în vigoare din 1 ianuarie 2020!

  1. „În paralel, salariul minim pe economie a urcat la 223 de lei, de la 1 ianuarie 2020”!
    Poate 2230 lei. sau poate 223 roni ca nu se mai stie, nu ne mai intelegem.

  2. Sînt prea mici amenzile , trebuie mărite de vreo 10 ori , ca sa fie ,, disciplina ,, si ,, ordine ,, , cea mai mica sa fie macar cit salariul minim , ca acum e deabia jumatate din el , ce este bine ca in RO aceste amenzi sint foarte bine gîndite , trebuie facut in asa fel incît să ne înscrie în cartea recordurilor , ca fiind tara cu cele mai mari amenzi de circulație rutieră din lume , eu personal cred ca si aceasta lucru se urmărește , se observa si o legatura de direct proportionalitate intre cuantumul amenzilor si numarul de evenimente rutiere .

Lasă un răspuns