Toţi românii vor primi decizii de impunere în noiembrie. Sumele sunt uriașe

Eugen Teodorovici

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că la finalul lunii octombrie va fi centralizată situaţia contribuabililor care au sume de plată către ANAF.

Din noiembrie vor fi comunicate sumele de plată, iar oamenii vor avea timp să achite până în martie 2019, având o reducere de 10%.

Teodorovici anunţă şi că, de la 1 ianuarie, nu se vor mai trimite notificări scrise privind sumele datorate, aceste date urmând să fie disponibile în sistemul electronic.

„Am anunţat încă de la începutul acestui an că pentru contribuabili, în ultimii cinci ani, ANAF nu a trimis la timp acele decizii de impunere, fie CAS, fie CASS, fie impozit pe venit.

Şi e normal să venim la un mom zero, adică să centralizăm, să ştie fiecare cât are de plătit statului.

Şi pentru că statul nu a avut acel rol activ, adică să spună la timp, să spună omului: domnule, uitaţi, aveţi de plătit atâţia lei, şi nu a făcut acest lucru, am propus un sistem de a încuraja contribuabilul, dacă face plata până la… să spunem martie 2019”, a afirmat, miercuri seară, Eugen Teodorovici la Antena 3.

El a spus că situaţia va fi centralizată până la finalul lunii octombrie, iar din noiembrie se vor comunica datele către contribuabili.

Sursa


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Toţi românii vor primi decizii de impunere în noiembrie. Sumele sunt uriașe

  1. Și ce-a lucrat Fiscul în acești cinci ani? Până în 2012, când plăteam CASS-ul și CAS-ul la Casa de Pensii, respectiv la Casa de Asigurări de Sănătate, știam imediat cât avem de plătit. De când CASS-ul și CAS-ul au trecut la Fisc, e haos total. Baza de date a Fiscului e varză. Cu decizii finale de impunere bazate pe păreri. Acum, se trimit decizii de impunere finală pe CINCI ANI! Și totul trebuie plătit până pe 15 martie 2019. Acest ministru e total iresponsabil. Vine, ca și Ceaușescu, cu bomboane otrăvite gen reducere 10%. Îl acuz că vrea să pună la pământ ceea ce a mai rămas din clasa de mijloc. De unde să plătească oamenii pe cinci ani în urmă dacă vor să mai trăiască și să muncească? Dar e bine că finanțiștii au sindicat, fac greve, vor salarii mari și locuri de muncă sigure? Dar privatului, celui care vă asigură salariile, cine-i asigură afacerile? Voi? Să vă fie rușine!

Lasă un răspuns