Toţi membrii unei familii, în puşcărie…

sentinta judecator

Deși avea mai multe fapte penale la activ, magistrații Judecătoriei Caransebeș au decis ca, pentru ultimele două, să îi aplice unui bărbat o pedeapsă atât de ușoară, încât au stârnit revolta procurorilor care l-au anchetat.

Eliberat, în 2011, din pușcărie, unde a ispășit o pedeapsă de trei ani pentru furt dintr-o societate comercială din Timișoara, Adrian B. decide să se reîntoarcă în ”câmpul muncii”. Nu se cunoaște precis cu ce s-a îndeletnicit timp de trei ani, cert este că, la un moment dat, este prins din nou de polițiști, în Caransebeș, și anchetat pentru două furturi, unul dintre ele fiind chiar în casa unui… ”amic” din pușcărie.

”La data de 07.04.2014, lucrătorii Poliţiei municipale Caransebeş au fost sesizaţi de către numitul S.P. cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în imobilul său situat din municipiul Caransebeş, de unde a sustras mai multe bunuri.

S-a mai reţinut, urmare cercetărilor, că autorul faptei a fost identificat în persoana inculpatului, care, audiat fiind, a recunoscut faptul că, la sfârşitul anului 2013, pe timp de zi, în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiul Caransebeş şi cunoscând că în imobilul cu nr. […] nu locuieşte nimeni, întrucât toţi membrii familiei erau în penitenciar, profitând de împrejurarea că uşa care ducea la fostul bar al familiei era întredeschisă, a împins-o pătrunzând înăuntru, apoi în locuință, de unde a sustras un DVD player, mai multe CD-uri, carcase pentru DVD-uri, produse cosmetice, sticle cu băuturi alcoolice şi patru pachete de cafea”, se arată în rechizitoriul parchetului.

Cealaltă spargere a dat-o câteva luni mai târziu, tot în Caransebeș, în sediul unei farmacii veterinare, de unde a sustras două telefoane mobile.

Pentru primul furt, bărbatul a fost condamnat la opt luni de închisoare, iar pentru cel de-al doilea, la un an și patru luni de închisoare cu executare. Potrivit procedurii, cele două pedepse au fost contopite, rezultând pedeapsa finală de un an, șase luni și 20 de zile de închisoare.

Sentința dată de Judecătoria Caransebeș i-a intrigat pe procurori. Aceștia au apreciat că pedeapsa este prea mică în raport cu faptele săvârșite, dar și cu antecedentele penale ale inculpatului, și au formulat cale de atac la Curtea de Apel Timișoara. Reanalizând cauza, magistrații timișoreni au decis să mărească pedeapsa aplicată hoțului recidivist la doi ani și patru luni de închisoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Toţi membrii unei familii, în puşcărie…

  1. POATE CA DA POATE CA NU ,,,,,NUMAI CAND UNUL LUCREAZA SI PRIMESTE UN SALAR MINIM PE ECONOMIE DIN CARE NU POATE TRAI CE SA MAI SPUNEM CINE DRACU NE-A VRUT IN EUROPA PAI LA ACEASTA DATA SALARIUL MINIM TREBUIA SA FIE CEL PUTIN 3000 LEI NET IN MANA ACEST LUCRU S-AR FI VAZUT SI IN STATISTICILE PENALE DIN ROMANIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *