Pâine, doar cu muncă! Persoanele care au refuzat două oferte de angajare primite de la AJOFM ar putea să nu mai beneficieze de şomaj

somaj 1

„Nici muncă fără pâine, dar nici pâine fără muncă” spune o zicală care se potriveşte foarte bine în mediul rural bănăţean. Foarte multe persoane de la sate se bazează pe venitul minim garantat, care le asigură traiul zilnic.

Pentru că primesc aceste ajutoare de la stat, o bună parte dintre ele refuză să mai presteze vreo activitate, aşa că s-a ajuns la o criză acută de forţă de muncă.

Cei care au nevoie de oameni pentru diverse munci la ţară (săpat un şanţ, ridicat un gard, muncă în grădină) întâmpină mari dificultăţi atunci când caută forţă de muncă. S-a ajuns ca ziua de lucru să se plătească cu 100 de lei, la care se adaugă mâncare, băutură şi ţigări!

Timișoara, Capitala Europeană a Omeniei

În acelaşi timp, angajatorii se plâng că nu găsesc persoane cu care să lucreze, explicaţia fiind acest venit minim garantat, care poate ajunge chiar şi peste 500 de lei, în funcţie de numărul persoanelor aflate în întreţinere.

Pentru a nu mai fi încurajată nemunca, tot mai mulţi factori de decizie propun ca persoanele care au refuzat două oferte de angajare primite de la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă să nu mai beneficieze de şomaj. Se apreciază că ar fi un lucru care ar duce la stoparea lenevelii, dar ar reduce şi cheltuielile bugetare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Pâine, doar cu muncă! Persoanele care au refuzat două oferte de angajare primite de la AJOFM ar putea să nu mai beneficieze de şomaj

Lasă un răspuns