Toți maidanezii Timișoarei sunt în viață

Deocamdată, nici unul dintre câinii aflați în adăpostul firmei Danyflor nu a fost eutanasiat. Situația a fost explicată marţi de primarul Timișoarei, Nicolae Robu:

„Aici este vorba despre aritmetică, de o capacitate limitată a adăpostului, care poate primi 500 de câini și este plin. Dacă i-am putea susține pe aceștia din alte resurse, în afară de cele prevăzute în buget, ce am face? Am lăsa ca Timișoara să fie plină de câini, așa cum a mai fost? Este nevoie ca iubitorii de câini să-i adopte, dar nu lăsându-i în adăpost, pentru că asta este egal cu zero. Vă rog, mai fac un îndemn, stimați iubitori de câini, luați-i acasă și îngrijiți-i”.

Primarul a mai făcut un apel și la persoanele care au câini pe lângă casă să-i sterilizeze, în așa fel încât să nu mai facă pui care să ajungă apoi pe străzi.

Conform celor mai recente cifre ale municipalității, s-au primit în ultimele zile o solicitare de adopție la distanță, din Germania, pentru 260 de câini, una pentru adopție cu luare din adăpost din partea unor asociații de protecție a animalelor, pentru 100 de câini, iar zece au fost adoptați de persoane fizice din Timișoara, o cifră foarte mică pentru câți iubitori de patrupede declarați există în oraș.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Toți maidanezii Timișoarei sunt în viață

Lasă un răspuns