Toți maidanezii Timișoarei sunt în viață

Deocamdată, nici unul dintre câinii aflați în adăpostul firmei Danyflor nu a fost eutanasiat. Situația a fost explicată marţi de primarul Timișoarei, Nicolae Robu:

„Aici este vorba despre aritmetică, de o capacitate limitată a adăpostului, care poate primi 500 de câini și este plin. Dacă i-am putea susține pe aceștia din alte resurse, în afară de cele prevăzute în buget, ce am face? Am lăsa ca Timișoara să fie plină de câini, așa cum a mai fost? Este nevoie ca iubitorii de câini să-i adopte, dar nu lăsându-i în adăpost, pentru că asta este egal cu zero. Vă rog, mai fac un îndemn, stimați iubitori de câini, luați-i acasă și îngrijiți-i”.

Primarul a mai făcut un apel și la persoanele care au câini pe lângă casă să-i sterilizeze, în așa fel încât să nu mai facă pui care să ajungă apoi pe străzi.

Conform celor mai recente cifre ale municipalității, s-au primit în ultimele zile o solicitare de adopție la distanță, din Germania, pentru 260 de câini, una pentru adopție cu luare din adăpost din partea unor asociații de protecție a animalelor, pentru 100 de câini, iar zece au fost adoptați de persoane fizice din Timișoara, o cifră foarte mică pentru câți iubitori de patrupede declarați există în oraș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Toți maidanezii Timișoarei sunt în viață

Lasă un răspuns