Tot mai multe tamponări în parcări. Ce riscă șoferii care lovesc o mașină și fug

Tot mai multe tamponări în parcări. Ce riscă șoferii care lovesc o mașină și fug

Lovesc și fug – asta este practica cea mai întâlnită în marile oraşe când vine vorba despre tamponările din parcări. Cei care își găsesc maşinile lovite reușesc cu greu sau deloc să fie despăgubiți pentru că poliția nu dă de cele mai multe ori de autori. Fenomenul crește de la un an la altul.

Șoferii care sunt găsiți de poliție după ce au lovit un autoturism şi nu au anunţat sunt chemați să predea permisul.

Sunt șoferi care fug pentru că nu au o asigurare.

„Persoana păgubită poate primi o despăgubire, iar biroul se poate îndrepta vinovatului de drept pentru recuperarea prejudiciului, dacă nu există o asigurare, se poate adresa și pentru daune materiale cât și pentru vătămări corporale”, a declarat Mădălin Roșu, director Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, pentru digi24.ro.

Numărul celor care își găsesc mașinile lovite în parcare este mult mai mare în realitate. Mulți nu merg la poliție și caută autorii pe internet.

CITEŞTE ŞI: Cod Roșu de furtună în Marea Britanie – Milioane de oameni sunt sfătuiţi să nu iasă din case

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Pe internet sunt zeci de postări ale proprietarilor de mașini care încearcă să îi găsească pe șoferii care le-au avariat autoturismele în parcare. Mulți postează fotografii cu lovitura și cu locația, iar alții, ceva mai norocoși, reuşesc să facă rost de imagini de pe camerele de supraveghere şi speră că așa vor găsi mai repede vinovatul.

Șoferii care, în termen de 24 de ore, nu raportează la poliție că au lovit un autoturism sunt sancționați și cu 590 de lei.

Foto: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Tot mai multe tamponări în parcări. Ce riscă șoferii care lovesc o mașină și fug

  1. La fel e si daca tu ca pagubit anunti in mai mult de 24 ore, se prezinta sa iti ia permisul si amenda cu toate ca ei nu il gasesc pe faptas..legea cam pute la acest capitol, e doar interesul de a ne jegmani de asigurari si impozite, truth be told..bine ar fi mai multe articole de acest gen pt constientizare ; mai bine ar fi ca RCA sa acopere si aceste evenimente..esti si asigurat si bun de plata..

Lasă un răspuns