Tot mai multe locuri de muncă în judeţul Timiş

Creşterea numărului locurilor de muncă a devenit o realitate nu doar în Timişoara, ci şi în celelalte localităţi din judeţ. Apar noi şi noi firme, de diverse profiluri, iar cererea este atât de mare încât nu poate fi acoperită de forţa de muncă existentă.

Fie că e vorba de angajaţi calificaţi sau fără nici o pregătire, investitorii întâmpină serioase probleme pentru a recruta personalul fără de care nu îşi pot desfăşura activitatea. Asistăm la o dinamică a muncii foarte interesantă, dacă ne gândim că, în urmă cu câţiva ani, mediul rural dispunea de forţă de muncă aproape nelimitată, dar nu existau investiţii.

Explicaţia pare să fie dată şi de condiţiile oferite investitorilor, care, beneficiind de o infrastructură de calitate, au putut pune pe roate afaceri profitabile. Atât administraţia judeţeană, cât şi fiecare primărie în parte, au contribuit la această inversare de situaţie, prin proiectele aplicate.

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, este convins că investiţiile îşi arată efectele şi spune că acestea nu se vor opri:

„Investiţiile derulate la nivelul Consiliului Judeţean Timiş, în special în privinţa infrastructurii rutiere, dar şi prin operatorul Aquatim, pe infrastructura edilitară de apă şi canal, sunt foarte importante şi iată că îşi arată efectele. Începe să crească numărul investitorilor nou veniţi, dar şi capacitatea investiţională a celor prezenţi, care îşi lărgesc activitatea.

În acest sens, vom continua investiţiile şi sper ca anul 2020 să ne prindă cu un judeţ rezolvat în totalitate atât din punct de vedere al drumurilor, cât şi al aspectelor de apă şi canal. Dorim ca drumurile să fie nu doar asfaltate, ci şi modernizate, astfel încât să avem extinderi de la două la patru benzi şi sunt convins că fondurile provenite din mai multe surse oferă argumente suficiente pentru a avea un judeţ cu o calitate superioară a nivelului de trai”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.