Tot mai multe companii se pregătesc să își cheme angajații la birou. Oamenii se tem, însă, de riscuri

munca de acasa

Încă de la începutul pandemiei, milioane de oameni au fost trimiși să lucreze de acasă, pentru a se feri de boală. Acum, multe companii se pregătesc să își cheme angajații la birou. Nu toată lumea este, însă, dornică să revină la obiceiurile vechi.

CITEȘTE ȘI: Casă cuprinsă de flăcări, în județul Timiș. Un om a ajuns la spital

Mai bine de jumătate dintre americani se tem de eventuale riscuri. Pentru milioane de oameni din întreaga lume, drumul la serviciu înseamnă să se mute dintr-o cameră în alta.

Gigantul Citigroup a anunțat că speră ca 30% dintre angajații din Statele Unite să renunţe până la vară la munca de acasă. Iar Primăria din New York intenționează să readucă 80.000 de oameni în sedii, începând de luna viitoare.

O tânără este psihoterapeut și se așteaptă să revină la cabinet în următoarele 30 de zile.

Reporter: „Care este nivelul tău de confort și de anxietate?”
Taylor Seegmiller, psihoterapeut care lucrează de acasă: „Aș spune că da, cu siguranță e ceva anxietate, cu siguranță e și nerăbdare”.

În ultimul an a stat de vorbă cu pacienții ei doar online. Este destul de îngrijorată şi a avut o discuţie cu angajatorul.

Taylor Seegmiller: „Am vorbit despre îngrijorarea mea de a fi în camere foarte mici, față în față. Uneori, aceste încăperi nu au ferestre. De multe ori, nu sunt foarte bine ventilate. Trebuie să găsim echilibrul între ce e mai bine pentru pacienți și ce e mai sigur pentru toată lumea”.

Pe de altă parte, sunt firme care au de gând să-și lase salariații să lucreze în continuare de acasă. Este cazul companiei Spotify.

Katarina Berg, director de HR la Spotify: „Noi țintim către libertate și flexibilitate în procent de 100%. Productivitatea și eficiența nu au scăzut. Cred că acesta este viitorul la serviciu. Sunt de părere că vom vedea acest model în unele industrii mai devreme, în altele puțin mai târziu”.

Ultimul an, aflat sub semnul pandemiei, a schimbat prioritățile, atât pentru companii, cât şi pentru angajați.

Tom Martinez: „Înainte, veneam acasă obosiți și abia dacă mai stăteam de vorbă. Acum suntem împreună tot timpul, lucrăm împreună, ne bucurăm din plin de situația asta. Oamenii încep să aprecieze momentele pe care le au împreună cu familia”.

Sursa: Pro TV


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns