Tot mai mult asfalt pe străzi, dar și extinderi de utilități într-o comună timișeană

Una dintre comunele din Timiș, Coșteiu, dacă ne referim la localitatea sa de reședință, stă foarte bine în materie de modernizare a străzilor, încheind acest capitol al infrastructurii locale.

Având în vedere că edilii au semnat un contract de finanțare cu fonduri europene pentru alți 24 de kilometri de drumuri interioare, perspectiva este favorabilă și pentru locuitorii din satele Țipari și Păru, așezări în care trăiesc, în total, mai bine de 1.000 de persoane.

În celelalte sate componente, respectiv la Hezeriș și Valea Lungă, mai mici, cu doar 300 de locuitori împreună, situația carosabilului este puțin diferită, în sensul că locuitorii de aici mai au nevoie de răbdare.

Astfel, în primul dintre ele, doar drumul județean, care îl străbate, este asfaltat, iar în al doilea, autoritățile au reușit să modernizeze până acum 1.200 de metri de străzi.

În privința utilităților, trebuie spus că rețelele de alimentare cu apă au fost introduse în toate localitățile comunei.

Canalizare există însă la Coșteiu (parțial), iar în satul Țipari rețeaua a fost finalizată. De asemenea, la Păru investiția similară este în lucru. Pentru introducerea acestei utilități și în așezările Hezeriș și Valea Lungă, autoritățile locale au comandat un studiu de fezabilitate, ceea ce înseamnă că au făcut primul pas pentru realizarea acestei investiții edilitare.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns