Topul liceelor din județul Timiș, după mediile obținute la Bacalaureat

rezultate bacalaureat 1

Aproape jumătate dintre candidații timișeni înscriși în sesiunea din iunie la examenul de maturitate nu l-au promovat, fie prin neprezentare, fie ca urmare a rezultatelor scăzute înregistrate. Sub zece la sută dintre absolvenții de liceu au obținut medii peste nouă, iar o singură elevă a fost notată cu zece.

CITEȘTE ȘI: Cauza morții soțului ministrului de interne Carmen Dan

Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis, miercuri, rezultatele de la Bacalaureat 2018, sesiunea iunie-iulie. Notele au fost publicate pe edu.ro, dar şi la centrele de examinare.

În acest an, procente ridicate de promovare s-au înregistrat în judeţele Cluj (81,14 la sută), Iaşi (80,27 la sută) şi Brăila (77,13 la sută).

Procentul de promovare la BAC, în Timiș, este, oficial, de 63,61 la sută. Procentele au fost făcute luând în calcul cei 3.729 de candidați prezenți la examen, dintre care patru au fost eliminați.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanul Dan Negru dă de pământ cu autoritățile

În realitate, au fost înscriși 4.267 de absolvenți de liceu (3.706 din actuala promoţie, iar 561 din promoţiile anterioare), 4.141 au urmat învăţământul la zi, 97 la seral şi 29 la frecvenţă redusă.

Peste 380 s-au retras, iar doar puțin peste jumătate dintre cei 4.267 de candidați înscriși (55,59 la sută) au trecut examenul de maturitate, fiind vorba de 2.372 de persoane.

Dintre elevii promovați, 701 au avut medii între 8 și 8,99, 696 – între 7 și 7,99, 574 – între 6 și 6,99, iar 400 – între 9 și 9,99. În județul Timiș, o singură elevă a reușit să obțină zece, fiind vorba de Diana Dehelean de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timișoara.

În trei licee din județ, nici un elev nu a reușit să treacă examenul de maturitate.

Este vorba de afla Liceul Teoretic ”Socrates” din Timisoara, Liceul Tehnologic Trasporturi Auto Timișoara și Liceul Tehnologic ”Cristofor Nako” din Sânnicolau Mare.

Top licee

Singura unitate de învățământ la care toți elevii au promovat Bacalaureatul este Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timișoara.

Colegiul Național ”C.D. Loga” s-a clasat pe locul doi în topul liceelor timișene privind procentul de promovare, cu 99,43 la sută, urmat de ”Nikolaus Lenau” cu 98,21 la sută.

La Colegiul Național Bănățean, 97,86 la sută dintre elevii care au sustinut BAC-ul au reușit, iar la Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva”, promovabilitatea a fost de 96,50 la sută.

Candidații nemulțumiți de rezultate au putut depune contestații, miercuri, rezultatele finale urmând să fie făcute publice luni, 9 iulie.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate ”nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”.

Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Pe 10 iulie începe înscrierea pentru sesiunea din toamnă a Bacalaureatului şi durează până pe 13 iulie.

În data de 27 iulie are loc înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

Anul trecut, înainte de contestații, la sesiunea din iunie, rata de promovare a examenului de Bacalaureat în judeţul Timiş a fost de 71,93 la sută, iar în 2016, de 63,25 la sută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns