Toate zborurile spre Italia, suspendate începând de astăzi. Cei care vin din zonele de risc intră, automat, în carantină

avion 11

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat într-o conferință desfășurată în noaptea de duminică spre luni că, în urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, s-a decis suspendarea tuturor zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre și dinspre Italia, pentru toate aeroporturile din țară. De asemenea, Vela i-a avertizat pe cei care vin din zone de risc că vor intra automat în carantină în România.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat suspendarea TUTUROR ZBORURILOR spre și dinspre Italia începând din 9 martie până pe 23 martie.

Operatorii aerieni au obligația de a le comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prn completarea unei declarații pe proprie răspundere la îmbarcarea în aeronavă.

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România cu escală.

Se impune informarea cetățenilor români care sosesc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre asupra faptului că sunt obligați să intre în carantină pe raza județului de graniță sau să se izoleze la domiciliu. Aceștia își asumă responsabilitatea prin completarea unei declarații pe proprie răspundere.

Refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare constituie infracțiune de falsuri în declarații și se pedepsește conform art. 326 din Codul penal, instituindu-se și măsura carantinei.

Se permite accesul în România al cetățenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin toate punctele de frontieră, indiferent de mijlocul de transport utilizat, sub măsura obligatorie a carantinei.

Sunt exceptate transporturile de marfă de minim 3,5 tone de la restricțiile impuse privind interzicerea accesului pe teritoriul României.

Măsurile se aplică adaptate, după caz, și transportului maritim sau fluvial.

Măsurile se aplică până la 31 martie, cu posibilitatea prelungirii perioadei.

sursa: stiriletvr.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns