Toamna vine cu alte preferințe! Aproape 50 de cereri de transfer la liceele dintr-o localitate timişeană

Începerea noului an școlar aduce schimbări pentru cele patru instituții de învățământ liceal din Lugoj, care au suferit modificări în ceea ce privește numărul elevilor, prin realizarea unor transferuri școlare.

CITEŞTE ŞI: Caz terifiant! Şi-a tăiat gâtul cu flexul când punea gresie! Tânărul de 25 de ani a murit pe loc

Nu întotdeauna elevii sunt mul­țu­miți de liceul sau profilul la care au fost repartizați, iar pen­tru aceștia soluția o re­pre­zintă transferul.

Astfel, după urmarea unei proceduri, elevii se pot muta la o altă unitate de învățământ care să li se po­trivească mai bine.

CITEŞTE ŞI: Bărbat executat în stil mafiot în vestul ţării. A fost legat, bătut, aruncat în apă şi lăsat să se înece

În Lugoj, conform statisticilor, cel mai mare număr de transferuri a fost efectual la Colegiul Tehnic ”Valeriu Bra­niște” unde au venit 13 elevi, din­tre care șase sunt din Lugoj, doi provin din alte județe, iar cinci sunt din județul Timiș.

CITEŞTE ŞI: Avertisment: Ciclonul Zorbas a ajuns în România

De asemenea, șapte elevi au ales să se transfere la alte unități de învățământ.

”Transferurile, de multe ori, dovedesc cât de șchiop este sistemul educațional pe partea de consiliere și orien­tare școlară și profesională.

Copiii trebuie în­drumați spre acele domenii în care ei pot excela, chiar da­că poate nu sunt domeniile preferate ale părinților.

CITEŞTE ŞI: Cristi Borcea şi Valentina Pelinel, nuntă într-o localitate aflată la trei ore distanţă de Timişoara

De asemenea, există o mobilitate legată de schimbarea domici­liu­lui, nu știm exact dacă pă­rinții vin/revin în Lugoj datorită oportunităților de pe piața muncii, dar știm că elevi din alte localități se mută în Lugoj sau zona limitrofă”, explică prof. Cosmin Gheorghe, directorul Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște”.

Și la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” numărul elevilor veniți îl depășește pe cel al liceenilor care au plecat în altă parte. S-au transferat către această unitate de învățământ 5 elevi, dintre care unul este din afara ju­dețului. Au plecat spre alte licee 3 elevi.

Către Colegiul Național ”Coriolan Bredi­cea­nu” au fost adresate mai multe cereri de transfer, dintre care au fost aprobate 10. S-au înregistrat și două plecări către alte licee.

La Colegiul Național ”Iulia Hasdeu” s-au înregistrat în total 7 transferuri în cadrul învă­țământului liceal, respectiv un elev a venit către Colegiu, iar șase elevi au plecat spre alte unități de învățământ.

În învățământul profesional, liceal sau postliceal aprobarea transferurilor la care se schimbă filiera, domeniul de pregătire, specializarea sau cali­ficarea profesională este condiționată de promovarea exa­menelor de diferență, conform redesteptarea.ro.

VEZI MAI MULTE PE redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns