Toamnă de sărbătoare în satele bănăţene

Vremea recoltelor se simte nu doar din punct de vedere agricol în satele bănăţene, unde lumea îşi strânge proviziile pentru iarnă, ci şi în alte planuri.

Oamenii simt nevoia să petreacă şi iată că asistăm la tot mai multe evenimente care se organizează în mediul rural, majoritatea acestora fiind foarte bine primite de public.

Sărbătoarea care a cuprins judeţul Timiş are efecte benefice şi în plan cultural, pentru că tot mai mulţi tineri se simt atraşi de partea artistică şi se îndreaptă către o carieră în acest sens.

„Noi ne bucurăm foarte mult când vedem că vine lumea, în special tineretul, înspre artă, folclor, cultură şi frumos.

Faptul că se continuă tradiţiile moştenite din bătrâni este extrem de îmbucurător şi ne dă motive să fim mai optimişti, mai patrioţi, mai deschişi către ceea ce înseamnă promovarea valorilor autohtone.

Sunt foarte multe evenimente care se organizează în această toamnă în satele bănăţene şi asta înseamnă că lumea nu şi-a pierdut dragostea pentru frumos şi că simte nevoie de a sărbători, aşa cum îi stă bine bănăţeanului”, spune Mihăiţă Ardeleanu, reprezentantul „Pordampi”, o asociaţie de promovare a folclorului şi a artiştilor naţionali.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns